ΣΟΚ: Για πρώτη φορά ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε site για παραπλανητική είδηση

«ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η hoax (παραπλανητική) είδηση, ήταν η αφορμή για να συγκροτηθεί για πρώτη φορά υπόθεση στην Ελλάδα, εναντίον ιδιοκτήτη ιστοσελίδας για αναμετάδοση απάτης στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ελλαδικός τύπος, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε ερήμην δημοσιογράφο-ιδιοκτήτη ιστοσελίδας με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων». 

Η συγκεκριμένη «είδηση» γράφτηκε και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά, το 2009 και επανήλθε στο προσκήνιο ελαφρώς παραλλαγμένη πριν από περίπου 3 χρόνια, από διάφορα site και blogs. 

Η κεντρική ιστορία της «είδησης», αναφερόταν στην μικρή Μαιρούλα η οποία μετά που της χορηγήθηκε το εμβόλιο MMR, παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο. 

Αστυνομικός ο οποίος αντιλήφθηκε το γεγονός, ανάφερε το περιστατικό στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη. Ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε 6 μήνες ποινή φυλάκιση, με αναστολή τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ. 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ