«Hayir» για περιφορά Επιταφίου στην Αμμόχωστο

Article featured image
Article featured image

Λεωφορεία, διαφημίσεις, μαζική ανταπόκριση, κατάνυξη, ενθουσιασμός… πολύ κακό για το τίποτα! Εντός των ορίων της εκκλησίας, όπως συνέβη και προηγουμένως, θα τελεστεί τελικά η λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην Αμμόχωστο, όπως μας ενημερώνουν από τα κατεχόμενα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πόσο αναξιόπιστοι είναι.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος της «πρωτοβουλίας Αμμόχωστος», Σερντάρ Ατάι, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πάσχα οι Ε/κ αιτήθηκαν περιφοράς του Επιταφίου στην εντός των τειχών πόλη , αλλά «λόγω κάποιων αντιδράσεων αυτό εγκαταλείφθηκε».

«Για να μην επιτρέψουμε δυσάρεστα γεγονότα, όπως έγινε και σε προηγούμενες τελετές των Ε/κ», υποδείξαμε, σημειώνει, όπως πραγματοποιηθεί μια τελετή εντός των ορίων της εκκλησίας και αυτό αντικρίστηκε με κατανόηση.

Ο Σερντάρ Ατάι αναφέρει, επίσης, ότι ο Ιερός Ναός  Αγίου Γεωργίου Εξορινού έχει προστεθεί στον κατάλογο του Βατικανού για τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και ότι σ’ αυτή θα παραστούν πολλοί ξένοι διπλωμάτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ