Μια εκπομπή από το διάστημα* προσγειώνεται στο ΣΙΓΜΑ

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της καινούργιας εκπομπής του ΣΙΓΜΑ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, με τίτλο #Νεολαία, κάνουμε focus στην Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια και στο νέο της ρόλο.

 


Article featured image
Article featured image

Η Δήμητρα Σιβρή συστήνεται στο κοινό της Κύπρου και μας μιλάει για την καινούργια της εκπομπή, σε μόλις 3 λεπτά…



Είσαι ένα νέο πρόσωπο στην Κυπριακή τηλεόραση. Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Είμαι νέο πρόσωπο στην Κύπρο γενικότερα, αφού ζω και εργάζομαι στο νησί, τους τελευταίους 10 μήνες! Η καταγωγή μου είναι από την όμορφη Θεσσαλονίκη, κι έχω σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία. Η δημοσιογραφία, παρόλα αυτά, βρέθηκε στη ζωή μου επαγγελματικά από πολύ νωρίς, από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Αγαπώ πολύ τη δουλειά αυτή, πάντα την αγαπούσα. Από παιδί όταν με ρωτούσαν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, η πρώτη απάντηση που έδινα ήταν δημοσιογράφος.


Μέσω των εκπομπών του #Νεολαία θα προβάλουμε δημιουργικές ιδέες, νέους που δημιουργούν, και θα συζητούμε θέματα όπως η απασχόληση, η εξεύρεση εργασίας και η επιχειρηματικότητα.




Και στην Κύπρο τι κάνεις;

Από τις αρχές του χρόνου περίπου, ανήκω στη δημιουργική ομάδα του απογευματινού μαγκαζίνο του Σίγμα «Ζήσε το», με τη Βασιλική Χατζηαδάμου. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια, πρωτίστως το κανάλι μου το Σίγμα, για την ευκαιρία αυτή και έπειτα τη Βασιλική, αλλά και όλη την ομάδα της εκπομπής, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε!

 

Κάνεις αρχή με την νέα εκπομπή του Οργανισμού Νεολαίας #Νεολαία. Το θέμα της εκπομπής είναι προφανές, αλλά πως θα το προσεγγίσετε;

Όπως λέει και το σλόγκαν μας, το #Νεολαία είναι μια εκπομπή για τους νέους και όσα τους αφορούν. 

Αυτό που επιδιώκει η ομάδα της εκπομπής μας, είναι η ανάδειξη επιτυχημένων πρωτοβουλιών και πρωτότυπων δράσεων νέων Κυπρίων, καθώς και να ενημερώσουμε τους νέους για όλες τις υπηρεσίες και ευκαιρίες που ο Οργανισμός Νεολαίας έχει να τους προσφέρει.

Δυστυχώς, σπάνια παίρνουν προβολή τέτοιου είδους θέματα, ή τουλάχιστον, δεν παίρνουν την προβολή που αξίζουν.

Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε μέσω του #Νεολαία, αφού η δυναμική που έχει η τηλεόραση ως μέσο, μας δίνει αυτή την δυνατότητα. 

Μέσω της προσπάθειας μας αυτής, ουσιαστικά θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να ψαχτούν για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, να επενδύσουν στα ενδιαφέροντα τους και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

 





Δώσε μας λίγες πληροφορίες για την εκπομπή, το concept, αλλά και την ώρα και μέρα που θα προβάλλεται. Το πιο σημαντικό, σε τι θα διαφέρει το #Νεολαία από παλαιότερες αντίστοιχες εκπομπές;

Η εκπομπή θα προβάλλεται από την τηλεόραση του Σίγμα κάθε Σάββατο στις 17:55, κάνοντας αρχή από αυτό το Σάββατο 28 Μαΐου και θα έχει διάρκεια μόλις τρία - αλλά περιεκτικά - λεπτά. Μόνο από αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό concept, από άλλες εκπομπές!

Η λογική αυτή, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί η εκπομπή, μας επιτρέπει -ή μας υποχρεώνει αν προτιμάς -να επικεντρωθούμε στην ουσία των θεμάτων με ένα απλό και φρέσκο τρόπο, χωρίς να κουράζουμε αυτούς που μας βλέπουν. 

Θέλουμε να δείξουμε πρόσωπα, και θα φιλοξενούμε κάθε βδομάδα λειτουργούς του Οργανισμού Νεολαίας, αλλά και εκπροσώπους πρωτοβουλιών για να παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ την εκπομπή θα «ντύνουν» έξυπνα γραφικά και οπτικοακουστικό υλικό. Φαίνεται και ακούγεται φρέσκο και διαφορετικό και, πιστέψτε με, είναι!

 



Από την πρώτη σου επαφή με τους ανθρώπους, αλλά και τα θέματα που παρουσιάζονται από το #Νεολαία, τι σου έκανε περισσότερη εντύπωση; 

Όπως είπαμε και πριν, είμαι σχετικά νέα στην Κύπρο, άρα οι γνώσεις μου για τον Οργανισμό Νεολαίας, αλλά και γενικά για τις διάφορες οργανώσεις και δράσεις ήταν περιορισμένη. 

Μέσα όμως από την εκπομπή και την τριβή μου με τους ανθρώπους του Οργανισμού, αλλά και τους καλεσμένους μας, έμαθα πάρα πολλά και μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί! 

Είναι πραγματικά απίστευτο πόσες πρωτοβουλίες, ειδικά για τους νέους ανθρώπους υπάρχουν εκεί έξω που συχνά, δυστυχώς, μένουν στην αφάνεια. 

Με εντυπωσίασε επίσης το πάθος, αλλά και η δημιουργικότητα που διακρίνει τους νέους, καθώς και η πληθώρα δράσεων και ευκαιριών που υπάρχουν.

Αυτές, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Οργανισμού Νεολαίας για την ενίσχυση των νέων, πιστεύω ότι δίνουν ελπίδα αλλά και κίνητρο σε μια δύσκολη εποχή για τους νέους, αλλά και τη κοινωνία γενικότερα.





Αν σε ρωτούσε ένας νέος γιατί να δει την εκπομπή σου, τι θα του απαντούσες;

Καταρχάς, θα ήθελα να τονίσω ότι η εκπομπή δεν είναι μόνο δική μου δουλειά, είναι μια συλλογική δουλειά πολλών ατόμων, όπου όλοι μαζί δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τους οποίους ευχαριστώ πολύ, όπως επίσης θα ήθελα να  ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του Οργανισμού Νεολαίας που είναι συνοδοιπόροι μας!

Απ’ εκεί και πέρα, στο ερώτημα σου θα απαντήσω ως μία νεαρή κοπέλα -μόλις 26 ετών- που η εκπομπή απευθύνεται και σε μένα την ίδια!

Αρχικά θεωρώ πως κάθε νέος οφείλει να αφιερώνει έστω τρία λεπτά τη βδομάδα, για να ενημερώνεται για την συμμετοχή του σε μια δράση, την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου και πολλά άλλα, που αφορούν το παρόν και το μέλλον του.


Η εκπομπή λειτουργεί ως ένας δωρεάν -αν θέλετε- οδηγός ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού, οπότε από αυτή την άποψη δεν βλέπω κανένα λόγο αν είσαι νέος, αλλά και γονέας νέων παιδιών, να μην παρακολουθείς την εκπομπή! 


Αντιθέτως, υπάρχουν πάρα πολλοί για να το κάνεις! Και επειδή εμείς οι νέοι είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, η εκπομπή θα παίζει και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Σίγμα οπότε και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.  





Η εκπομπή #Νεολαία θα κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο (28 Μαΐου) και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 17:55.

*Στην πρεμιέρα, ετοιμαστείτε για μια εκπομπή «εξωγήινη», αφού το #Νεολαία καταπιάνεται με το διάστημα. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ