Τρία χωριά της Κύπρου γίνονται ένα

Ο πρώτος συνεταιρισμός κοινοτήτων στην Κύπρο, είναι πραγματικότητα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο.

 


Article featured image
Article featured image

Τρία χωριά και ένα τουριστικό έργο στην περιοχή βορειοανατολικά της πόλης της Πάφου, προχώρησαν στο συνασπισμό «Τα χωριά της Μίνθης», με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας τους, της παράδοσης τους και του σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος τους.

Πρόκειται για τις κοινότητες Τσάδα, Καλλέπεια και Επισκοπή, καθώς και το τουριστικό έργο Minthis Hills, που αναπτύσσεται στο ενδιάμεσο των κοινοτήτων.

Τα «Χωριά της Μίνθης», έχουν ετοιμάσει και κυκλοφορήσει και τον πρώτο οδηγό με πληροφορίες για το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα, για τους στόχους και επιδιώξεις τους και με πληροφορίες για την κάθε αρχή που μετέχει στον συνεταιρισμό.

Με στόχο την ανάδειξη τους ως αγροτουριστική περιοχή, τα μέλη του συνεταιρισμού επισημαίνουν ότι στο τμήμα αυτό της επαρχίας Πάφου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, περιπατητικές διαδρομές στην κοιλάδα της Έζουσας, το μοναδικό Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης που εκτείνεται από την Καλλέπεια στην Επισκοπή, το Minthis Hills, καθώς και πολιτιστικά, παραδοσιακά και άλλα αξιοθέατα και δραστηριότητες στις κοινότητες.

 

title image


Πηγη: PafosNet

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ