Οι συναυλίες στη Λευκωσία κατεβάζουν το volume

Σε μια δραστική απόφαση προχωρά ο Δήμος Λευκωσίας, σχετικά με την ηχορύπανση που προκαλείται από τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά την πληθώρα παραπόνων που δέχτηκε ο δήμος από οικίες που γειτνιάζουν με υπαίθριους χώρους -που πραγματοποιούνται συναυλίες- αποφάσισε να προχωρήσει στην εκπόνηση επιστημονικής μελέτης, ούτως ώστε να τερματίσει την ανεξέλεγκτη οχληρία που προκαλείται από τα μεγάφωνα. 

Στην παρούσα φάση, οι υπεύθυνοι τέτοιων εκδηλώσεων/συναυλιών, δεν ενημερώνουν κανέναν για το πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκδηλώσεις, τι ώρα θα αρχίσουν, τι ώρα θα τελειώσουν, αλλά και πόσο δυνατή θα είναι η ένταση στα μεγάφωνα. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του δήμου, πλέον θα καθορίζονται συγκεκριμένα όρια που θα αφορούν εκπομπές ήχου, ωράρια και συχνότητα, ανάλογα με τον τύπο της εκδήλωσης. Αν δηλαδή είναι χαμηλής, μέτριας, η υψηλής έντασης. 

Παράλληλα, θα καθορίζεται εξωτερικός μελετητής ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του ορίου μουσικής, αλλά και επιτόπια παρακολούθηση αν τηρούνται τα προβλεπόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Το ωράριο θα καθορίζεται από την Αστυνομία Κύπρου, αλλά και από τη δημοτική αστυνομία.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ