Προσοχή, το 2048 είναι εθιστικό!

Article featured image
Article featured image

«Να σου γράψω για ένα νέο παιχνίδι;» μου είχε πει ένας φίλος, «γιατί όχι;» απάντησα. Δεν μου έγραψε, είχα όμως αποστηθίσει έναν αριθμό από τη γρήγορη τηλεφωνική κουβέντα μας, το 2048. Δεν θυμόμουνα αν αυτή ήταν η ονομασία του παιχνιδιού, μπαίνοντας όμως το βράδυ στο app store και κάνοντας search με το νούμερο αυτό, το πέτυχα. Το κατέβασα αμέσως (είναι δωρεάν) και άρχισα.

Έκτοτε, έχω πάθει φρενίτιδα μαζί του. Αρχικά νόμιζα πως ήταν εύκολο και ότι θα το έβγαζα σε ένα 20λεπτο. Μετά έμαθα πως χρειάζεται στρατηγική για να «βγει», ενώ στην πορεία κατάλαβα πως και η τύχη είναι παράγοντας-κλειδί.

Μαζί με μένα έπαθαν κόλλημα κι άλλοι. «Ρε φίλε, τι μου έκανες;» είναι η ατάκα που παίζει πολύ στην παρέα και συνοδεύεται πάντοτε με το «…δεν μπορώ με τίποτα να σταματήσω». Στον υπολογιστή, στον καναπέ με το tablet, στην τουαλέτα, στα meetings της δουλειάς, στο café με το κινητό… μια μανία που δύσκολα μπορείς να την ελέγξεις.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, αρχές Μαρτίου, από τον προγραμματιστή Gabriele Cirulli. Βασισμένο στο «1024» και παρεμφερές του κλασικού, και διαδεδομένου στο εξωτερικό, «Threes». Σκοπός του «2048» είναι, σε ένα πλαίσιο 16 θέσεων να μετακινείς τα τετραγωνάκια με τους αριθμούς δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω, διπλασιάζοντάς τα. Κάθε φορά που ακουμπάνε δύο τετραγωνάκια με τον ίδιο αριθμό, συγχωνεύονται σε ένα, διπλασιάζοντας τον αριθμό του πλακιδίου. Στόχος είναι να φτάσεις να έχεις μέσα σε ένα πλακίδιο τον αριθμό 2048.

Ακούγεται απλό. Δεν είναι! Η παγίδα είναι ότι σε κάθε κίνηση που κάνεις, πάντα εμφανίζεται ένα επιπλέον τετραγωνάκι, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν προσέχεις τις κινήσεις σου ο πίνακας γρήγορα θα γεμίσει και θα σου εμφανίσει το αποτροπιαστικό «You Lose!». Και άντε πάλι απ’ την αρχή. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι συγχωνεύσεις προστίθενται από ένα μετρητή ακριβώς από πάνω, δείχνοντάς σου το σκορ που κάνεις κάθε φορά.

Καλό κόλλημα!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ