Τι ετοιμάζουν Microsoft και Facebook μαζί;

Η Microsoft και το Facebook συμφώνησαν να χτίσουν μαζί ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

 


Article featured image
Article featured image

Στόχος είναι να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις δυο εταιρείες, η κατασκευή του νέου καλωδίου «MAREA» θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017.

Το καλώδιο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, θα είναι το πρώτο που θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την νότια Ευρώπη και θα λειτουργεί υπό την διαχείριση της Telxius, του τμήματος υποδομών της Telefonica, διεθνούς εταιρείας επικοινωνιών. Το καλώδιο έχει σχεδιαστεί αρχικά να μεταφέρει 160 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο.

Η κίνηση ακολουθεί τη συμφωνία πριν από σχεδόν δύο χρόνια της Google - που τώρα ονομάζεται Alphabet - με πέντε ασιατικές εταιρείες να επενδύσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια (268 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός καλωδιακού συστήματος που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ιαπωνία.

Η Microsoft αρνήθηκε χθες να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες για το AREA, ενώ το Facebook δεν απάντησε άμεσα σε κλήσεις για δηλώσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ