Στείλε κι εσύ ένα τραγούδι στο email του Κουγιάλη

Οι πολίτες της Ευρώπης μπήκαν στο «ρυθμό» πιέζοντας τις κυβερνήσεις με... ένα τραγούδι. 

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη και καινοτόμα πανευρωπαϊκή δράση του WWF, που καλεί όλο τον κόσμο να δυναμώσει τη φωνή της φύσης.

Αν και περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρωπαίοι πολίτες ζήτησαν πριν λίγο καιρό να μην πειραχτούν οι Οδηγίες της Φύσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει ακόμη να εξετάζει την πιθανότητα απορρύθμισης της προστασίας της.

Μαζί με τους Ευρωπαίους πολίτες τάχθηκε και ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος δήλωσε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ ότι οι Οδηγίες της Φύσης είναι νομικά ικανοποιητικές και έμφαση πρέπει να δοθεί στη σωστή εφαρμογή της.   

Η μεγάλη φυσική κληρονομία της Ευρώπης εξακολουθεί να κινδυνεύει λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, πολίτες από 16 ευρωπαϊκές χώρες –Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Ολλανδία Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Ελλάδα– θα δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια με ήχους της φύσης.

Επιλέγοντας ήχους στοιχείων της φύσης, όπως νερό, γη, αέρας και φωνές σπάνιων ευρωπαϊκών ειδών ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του τραγούδι μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη διαδικτυακή εφαρμογή και να το στείλει μαζί με ένα μήνυμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας του και την Επιτροπή Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

 



Χιλιάδες τραγούδια της φύσης θα σταλούν στους πολιτικούς της Ευρώπης με σκοπό την αποφυγή της αποδυνάμωσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη φύση που βρίσκεται υπό αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Με το βίντεο της εκστρατείας, το WWF υπενθυμίζει τα τεράστια οφέλη που παρέχει η φύση στην υγεία και ποιότητα της ζωής μας και μας καλεί να δυναμώσουμε τη φωνή της, απομακρύνοντας άγχος, θόρυβο και τη διαρκή βοή που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας στις πόλεις. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με τη φύση, επανασυνδεόμαστε μαζί της, και ζητάμε την καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της.

 

Πάτησε στην πιο κάτω φωτογραφία για να μπεις στην εφαρμογή και να στείλεις το δικό σου τραγούδι απ' ευθείας στο email του Κύπριου Υπουργού Γεωργίας, κύριου Κουγιάλη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ