6 πολύ «περίεργα» πράγματα που παρατήρησε στη Γερμανία ένας Κύπριος φοιτητής

Ο Μιχάλης, κατάγεται από ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λεμεσού και από μικρό παιδί ήθελε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλο που στην παιδική του ηλικία δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει πολλά ταξίδια, ήθελε ωστόσο τις σπουδές του να τις πραγματοποιήσει στο εξωτερικό.

Μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα επέλεξε τη Γερμανία.

Στα 20 του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, έφυγε για Γερμανία και συγκεκριμένα για την Κολωνία, όπου έκανε εντατικά μαθήματα γλώσσας.

Ένα χρόνο μετά, μπήκε σ’ ένα από τα πανεπιστήμια του Βερολίνου για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, σπουδάζοντας Ιατρική.

Αυτή τη στιγμή, διανύει το δεύτερο έτος σπουδών του.

Στη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων -αν και σχετικά μικρό το χρονικό διάστημα- είδαν πολλά τα μάτια του Μιχάλη στις μεγαλουπόλεις της Γερμανίας.

Οι διαφορές που συνάντησε ανάμεσα σε Γερμανία και Κύπρο είναι αμέτρητες, αλλά, πιο κάτω, ο ίδιος μάς περιγράψει αυτές που του έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

* Σημειώνεται πως, όσα αναφέρονται πιο κάτω, είναι προσωπικές απόψεις και εμπειρίες του Μιχάλη:

                                                                                        

Σε αρκετές υπεραγορές πουλάνε ληγμένα προϊόντα

«Μου έτυχε να αγοράσω μια σοκολάτα σε πιο χαμηλή τιμή, νομίζοντας πως πρόκειται για προσφορά. Όταν πήγα σπίτι και τη δοκίμασα, αμέσως αντιλήφθηκα πως η γεύση της ήταν αλλοιωμένη. Την πήρα αμέσως πίσω στο κατάστημα για να τους πω πως ήταν ληγμένη. Οι πωλήτριες γέλασαν και μου είπαν πως την είναι λογικό γιατί την είχα πάρει από το ράφι με τις ληγμένα».

 

Απαγορεύεται αυστηρά να αναφέρεις το όνομα του Χίτλερ στο δρόμο

«Από τις πρώτες ημέρες που πήγα στο Πανεπιστήμιο, η καθηγήτρια μάς ενημέρωσε ότι απαγορεύεται αυστηρά να πούμε το όνομα του Χίτλερ στον δρόμο. Όποιος πει το όνομά του, οδηγείται αμέσως στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα».

 

Οίκοι ανοχής με ζώα

«Μεγάλη εντύπωση μού προκάλεσε το γεγονός πως, σε διάφορα μέρη της Γερμανίας, υπάρχουν οίκοι ανοχής με ζώα… για κτηνοβάτες».

 

Pet friendly παντού

«Όλοι κυκλοφορούν παντού με τα ζώα τους. Μέσα σε υπεραγορές, εστιατόρια, καφετέριες, ακόμα και στους φούρνους, χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει ταμπέλα που να γράφει pet friendly».

 

Μπάνιο και ηλιοθεραπεία στο πάρκο

«Οι Γερμανοί συμφοιτητές μου κάνουν ηλιοθεραπεία μέσα στα πάρκα και κολυμπούν μέσα σε σιντριβάνια και μικρές λίμνες, αφού η κοντινότερη θάλασσα απέχει περίπου 8 ώρες από το Βερολίνο».

 

Πολλοί Γερμανοί μιλάνε μόνοι τους

«Στον δρόμο καθημερινά συναντώ πολλούς Γερμανούς που μιλάνε μόνοι τους. Στο μετρό, στη στάση του λεωφορείου, στις υπεραγορές και όλος περιέργως, οι υπόλοιποι δεν το θεωρούν παράξενο, κάτι το οποίο είναι λίγο ‘τρελό’ για τα κυπριακά δεδομένα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ