Ένα gadget που σας διπλώνει τα ρούχα

Είτε μένεις μόνος είτε έχεις οικογένεια και το βάρος του νοικοκυριού «πέφτει» πάνω σου, σίγουρα σου έχουμε μια λύση η οποία θα σε απαλλάξει από ένα μεγάλο κόπο.

 


Article featured image
Article featured image

Οκ με το πλυντήριο, εντάξει και με το σιδέρωμα, αλλά τι γίνεται με το δίπλωμα των ρούχων, ποιος δεν το βαριέται; 

Μια startup εταιρεία, στο Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε να μας απαλλάξει από αυτή την αγγαρεία, δημιουργώντας τον ρομποτικό «φίλο διπλώματος» (Foldi Mate), ο οποίος στην ουσία διπλώνει ρούχα για μας. 

Η ρομποτική αυτή συσκευή διαθέτει έναν ιμάντα με πολλά ρομποτικά χέρια και ένα κινούμενο ράφι που σου βγάζει τα ρούχα σου, τέλεια και διπλωμένα, σε λιγότερο από ένα λεπτό.

 



Έχει ύψος 81 εκατοστά και πλάτος 70 ούτως ώστε να χωρά στο χώρο του πλυντηρίου, παρόλα αυτά μπορείς να το μεταφέρεις όπου θέλεις, αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 30 κιλά. 

Βέβαια κάποια ρούχα θα πρέπει και πάλι να τα διπλώνετε εσείς, όπως πετσέτες, εσώρουχα και κάλτσες, αφού λόγω μεγέθους δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ο «φίλος».

Η συσκευή επί της ουσίας είναι στην αγορά εδώ και 2 χρόνια, αλλά πλέον η εταιρεία προωθεί ένα πιο οικογενειακό μοντέλο το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το 2017.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ