Σύριοι πρόσφυγες αναγκάζονται να εκπορνευτούν για λιγότερο από 5 ευρώ

Άνδρες και έφηβοι πιέζονται να «πουλήσουν» το κορμί τους για να επιβιώσουν στα καταφύγια τα οποία φιλοξενούνται.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν, εξαναγκάζονται να εκπορνευθούν για 2 ευρώ, λίγο μετά την άφιξη τους στην ελληνική πρωτεύουσα. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η πλειονότητα τέτοιων περιστατικών εντοπίστηκε στην Αθήνα, στην οδό Φυλής – την Athens Red Light District όπως την χαρακτηρίζουν. 

Οι τιμές μάλιστα κυμαίνονται, αφού αναλόγως προσόντων και δυνατοτήτων κάποιοι χρεώνουν 30 ευρώ για μια βραδιά, ενώ άλλοι πιέζονται να δεχτούν για 2 ευρώ, αφού ντρέπονται να ζητήσουν περισσότερα. 

Μάλιστα το ρεπορτάζ ξεκαθαρίζει πώς ενώ στην Ελλάδα γενικότερα είναι νόμιμη η πορνεία σε εγγεγραμμένους οίκους ανοχής, η παράνομη πορνεία ανθεί σε παράδρομους και δημόσια πάρκα. 

«Δεν έχω καθόλου χρήματα, και δεν υπάρχει κάποια υγιής εργασία για μας εδώ. Οι μόνες επιλογές που έχεις ερχόμενος εδώ είναι να πουλήσεις ναρκωτικά, να πουλήσεις το κορμί σου ή να γίνεις dealer και να βρίσκεις πελάτες για τους «μεγάλους». Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για μένα, σκεφτείτε ότι δεν είχα στην τσέπη, ούτε 20 σεντ. Είμαι θυμωμένος, μόλις είχα φτάσει και έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρω χρήματα. Η μόνη μας ελπίδα ήταν να περάσουμε τα σύνορα κα τώρα έχουν κλείσει κι αυτά. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω απελπιστεί», δηλώνει στην Independent ο Abdullah –Αφγανός μετανάστης. 

Ο ίδιος ζει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μαζί με περισσότερους από 4000 πρόσφυγες και μετανάστες. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ