Η μόδα γίνεται πράσινη

Η μόδα βρίσκεται παντού, με τα fashion trends να ξεχωρίζουν κάθε φορά και να διαγράφουν τη δική τους πορεία -άλλοτε αρνητική, άλλοτε θετική.

 


Article featured image
Article featured image

Ποιο είναι όμως το επόμενο fashion trend που θα καθηλώσει και θα επικρατήσει;

Με την παγκόσμια κοινότητα να στρέφει το βλέμμα στο περιβάλλον και σε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, η μόδα δεν θα μπορούσε παρά να δηλώσει παρούσα, ακολουθώντας ένα πιο εναλλακτικό life style. Όλα δείχνουν πάντως πώς το επόμενο μεγάλο «χτύπημα» στο χώρο της μόδας θα είναι eco friendly.

Ο ιδρυτής της Accessories&BEYOND, Paul Σταύρου, μας εξηγεί τι είναι η «οικολογική» μόδα και μας μιλά για τα αντίστοιχα αξεσουάρ, σε ένα σύντομο Q&A session.


Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να καταλήξεις με μια 100% οικολογική γκαρνταρόμπα και μια καθαρή συνείδηση.


Τι σημαίνει το eco-friendly fashion;

Eco friendly fashion, αφορά όλα εκείνα τα προϊόντα τα οποία φτιάχνονται από οργανικά, φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά. Μπορεί να είναι από ένα οργανικό βαμβακερό μπλουζάκι, μέχρι από ένα οικολογικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου ή κολιέ φτιαγμένο από ανακυκλώσιμο υλικό.

Βασικά οι επιλογές είναι απεριόριστες και εναπόκειται στον δημιουργό ή τον καλλιτέχνη πώς θα τις αξιοποιήσει.

 



Γιατί να αγοράσω ένα eco-friendly κομμάτι;

Γιατί θεωρητικά οφείλουμε όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, άρα πρέπει να προσφέρουμε στην ορθή διατήρησή τους, με κάθε τρόπο. Είτε αυτό σημαίνει να αλλάξεις τις επιβλαβείς καθημερινές σου συνήθειες, είτε να αναβαθμίσεις οικολογικά την ντουλάπα σου…

Αν για παράδειγμα επιλέξεις ένα μπλουζάκι από οικολογικό βαμβάκι, εμμέσως παροτρύνεις τους αγρότες που το καλλιεργούν, να συνεχίσουν την παραγωγή. Σε μια πιο ευρεία κλίμακα, όμως, οι θετικές επιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Στο τέλος, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να καταλήξεις με μια 100% οικολογική γκαρνταρόμπα και μια καθαρή συνείδηση.


Για κάθε ένα προϊόν #TFW που πωλείται, φυτεύεται ένα δέντρο εκεί που υπάρχει περισσότερη ανάγκη.




Το project Time for Wood, που εντάσσεται σε όλο αυτό;

Το «Time for Wood» έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με το «Trees for the Future», όπου για κάθε ένα προϊόν #TFW που πωλείται, φυτεύεται ένα δέντρο εκεί που υπάρχει περισσότερη ανάγκη.

Προσπαθούμε, λοιπόν, να δώσουμε πίσω στη φύση, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα πρωτογενή υλικά που μας παρέχει απλόχερα, όπως είναι το πολύτιμο οξυγόνο. Αν όλοι οι οργανισμοί ακολουθούσαν αυτή την τακτική, σίγουρα η γη μας θα ήταν πραγματικά πράσινη.



Δες εδώ όλα τα προϊόντα στο online shop

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ