Νερό από χρυσάφι ανακάλυψαν οι ειδικοί στην Κύπρο

Μάλλον αυτή πρέπει να είναι η επίσημη δικαιολογία των επιχειρηματιών που χρεώνουν το νερό 6 ευρώ και τον καφέ-φραπέ 7 ευρώ.

 


Article featured image
Article featured image

Κάπου μεταξύ κρίσης και ανάπτυξης(;), κάποιοι θεώρησαν σωστό να αυξήσουν τις τιμές τους, ή να διατηρήσουν τις ήδη ψηλές χρεώσεις τους, σε αγαθά και προϊόντα όπως το νερό και ο καφές. 

Το παρατηρητήριο τιμών, εντόπισε και δημοσίευσε χθες μια αναλυτική λίστα από όλες τις πόλεις, για τα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά και παραλιακά καταλύματα και κέντρα αναψυχής. 

Οι τιμές που καταγράφηκαν αφορούν περίπου 157 υποστατικά με το εύρος να καλύπτει όλα τα βαλάντια. Σύμφωνα με τον κατάλογο τιμών που καταρτίστηκε από τον ΚΟΤ, και αφορά κυρίως ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλες τις επαρχίες, οι τιμές για το εγχώριο νερό, συσκευασίας μισού λίτρου κυμαίνονται από €0,50 μέχρι και €3, ενώ το για το λίτρο οι τιμές αρχίζουν από €1,5 και φθάνουν μέχρι €6. 

Ο χυμός πορτοκάλι σε συσκευασία των 250ml πωλείται από €1,5 μέχρι €4, ενώ οι τιμές για φρέσκο χυμό πορτοκάλι φθάνουν και τα €6. Για το φραπέ η χαμηλότερη τιμή στον κατάλογο είναι τα €1,50 και η ψηλότερη τα €6,40, ενώ τον κυπριακό καφέ μπορεί να τον απολαύσει κανείς πληρώνοντας από €1 έως και €3,50. 

Τα αναψυκτικά μπορεί κάποιος να τα βρει από 1,50 ευρώ έως και 4 ευρώ και την εγχώρια μπύρα σε φιάλη ή συσκευασία των 330ml, από 3 ευρώ έως 7 ευρώ.

Αλλά και στην περίπτωση των burgers με πατάτες, που είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές καλοκαιρινού σνακ, οι τιμές κυμαίνονται από 5 ευρώ, έως και 16 ευρώ.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των προϊόντων σε κάθε επαρχία, αλλά και τα αντίστοιχα υποστατικά ενημερωθείτε εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ