Κατακλυσμός με 40άρια σε Κύπρο και Ελλάδα

Μια ανάσα πριν το τριήμερο και όλοι λίγο πολύ έχουμε διευθετήσει διαμονές, σε εξωτερικό, εσωτερικό και παραλίες (γιατί πλέον και η ξαπλώστρα θέλει την κράτηση της).

 


Article featured image
Article featured image

Κι επειδή ο καιρός το τελευταίο διάστημα έχει κυκλοθυμίες και μας έχει κάνει άνω κάτω, ρωτήσαμε τον Έρικ Κίτα, να μας πει τι θα γίνει το τριήμερο του Κατακλυσμού. Θα μας δει ο ήλιος, η θα πάμε για μπύρες με ομπρέλες; 

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις του ειδικού, όχι μόνο θα πάμε παραλία, αλλά θα μας κάψει κυριολεκτικά ο ήλιος, αφού θερμές αέριες μάζες προσεγγίζουν την περιοχή από τα νοτιοδυτικά, με την θερμοκρασία να αυξάνεται κατά πολύ. 

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με τους ανέμους να είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια, μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29-32 βαθμούς στα παράλια και στους 24 βαθμούς στην χιονίστρα. 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Αύριο και το τριήμερο του Κατακλυσμού ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με ασθενείς θαλάσσιους ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και την Κυριακή και την Δευτέρα του κατακλυσμού να αγγίζει τους 36 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό. 

Για όσους θα πεταχτούν για τα μπάνια τους σε κάποιο ελληνικό νησί, το τριήμερο του Κατακλυσμού, θα συναντήσουν και εκεί συνθήκες καύσωνα με τις θερμοκρασίες τοπικά να κυμαίνονται μεταξύ 40 και 45 βαθμών κελσίου. 

Πίσω στην Κύπρο και η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται εξίσου καυτή, με τον καιρό να συνεχίζει να είναι ηλιόλουστος και την θερμοκρασία να αγγίζει για πρώτη φορά 40άρια. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ