Τέλος εποχής για το επιμελώς ατημέλητο μούσι

Article featured image
Article featured image

Αδιαμφισβήτητα, τα τελευταία λίγα χρόνια το μούσι είναι πολύ κουλ, με την κατάργηση του ξυρίσματος από τους περισσότερους στυλάτους άντρες γύρω μας να έχει γίνει ο κανόνας. Στα έτη 2013 και 2014 μετά Χριστόν δεν υπάρχει σελέμπριτι ή, έστω, χίψτερ άντρας που να σέβεται τον εαυτό του που να μην έχει αφήσει το μούσι του να μακρύνει επιμελώς ατημέλητα. 

Δυστυχώς όμως για τους τύπους που βαριούνται το ξύρισμα και το τρεντ αυτό τους είχε βολέψει τα μέγιστα και ευτυχώς για τις εταιρείες ξυριστικών που τα τελευταία χρόνια είχαν δει τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα, η μόδα αλλάζει και το μούσι σύντομα θα (ξανά) θεωρηθεί ντεμοντέ. 

Όπως σημειώνει το BBC, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, μελέτησαν τη δυναμική της μόδας με τα γένια και συμπέραναν ότι  αυτή καθοδηγήθηκε από τη δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής των ειδών. Η θεωρία θέλει τα είδη με τα πιο σπάνια χαρακτηριστικά να έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.  

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότεροι αφήνουν μούσι, τόσο μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα έχουν οι φρεσκοξυρισμένοι. Για να εξαχθεί το συμπέρασμα, στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 1.500 γυναίκες και 200 άνδρες που κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 36 ανδρικά πρόσωπα με μούσι και χωρίς μούσι σε φωτογραφίες. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι όσο περισσότερους άνδρες με μούσι έβλεπαν οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερο γοητευτικούς τους έβρισκαν.


Πηγή:LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ