Ο πρώτος άνθρωπος που δεν είναι ανήκει σε κανένα φύλο

O/η Jamie Shupe, (όπως ακριβώς το αναφέρει το ρεπορτάζ της Guardian), έχει κατοχυρώσει πλέον το δικαίωμα του να μην εντάσσεται σε κανένα από τα δύο φύλα, μετά από αίτημα του στο δικαστήριο του Όρεγκον με το οποίο ζητούσε να αποποιηθεί την ονομασία αρσενικό ή θηλυκό.

 


Article featured image
Article featured image

«Πήρα τη ζωή μου πίσω, δεν είμαι άντρας - δεν είμαι γυναίκα», δήλωσε μετά την απελευθερωτική απόφαση. Οι κλασικοί δείκτες φύλων δεν ταιριάζουν σε όλους, ανέφερε, αποκαλώντας την απόφαση αυτή σημαντική και ιστορική για τους ανθρώπους που καμία ετικέτα δεν μπορεί να καλύψει το φύλο τους. 

Ο Shupe 52 ετών σήμερα, ήταν πρώην λοχίας του στρατού και ο ίδιος έχει μια κόρη από τον γάμο που είχε κάνει. Όπως δήλωσε  αισθανόταν πάντα ως απόκληρος και απομονωμένος, αφού δεν ένοιωθε ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Αντίθετα προτιμούσε να τον αποκαλούν με την αντωνυμία «αυτοί».1

 



Κατά καιρούς ο ίδιος δοκίμασε ορμονοθεραπείες και άλλα σχετικά, νομιζόμενος πώς ήταν γυναίκα. Αλλά στην πορεία όπως διευκρινίζει, ούτε το θηλυκό ήταν ταιριαστό στην ψυχοσύνθεση του και έψαχνα μια άλλη επιλογή, μια τρίτη. 

Για σύμμαχο του στον αγώνα βρήκε τον δικηγόρο Lake Perriguey ο οποίος με την επιμονή του, κατάφερε να κερδίσει αυτή τη δύσκολη υπόθεση και να ανοίξει το δρόμο και για άλλους με παρόμοιες αναζητήσεις.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ