Σκέφτεσαι να πάρεις Google Glass;

Article featured image
Article featured image

Το Google Glass ήταν ο λόγος που ο δημοσιογράφος του Business Insider, Κάιλ Ράσελ, δέχτηκε επίθεση πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο και δεν είναι το πρώτο κρούσμα επίθεσης για τον ίδιο λόγο.

Ο Ράσελ αναφέρει ότι είχε μόλις ολοκληρώσει την κάλυψη μιας διαμαρτυρίας εναντίον δικηγόρου της Google, ο οποίος αγόρασε ένα κτίριο στην περιοχή Mission District στο Σαν Φρανσίσκο και έπειτα προέβη σε εξώσεις των ενοίκων του (καλά κουμάσια αυτοί οι γκουγκλιανοί).

Ο Ράσελ περπατούσε χωρίς να έχει ενεργοποιημένη τη συσκευή. Ξαφνικά ένας άντρας φώναξε «Glass», του άρπαξε τη συσκευή από το πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή, σπάζοντας τη συσκευή. Την εμπειρία του ο Ράσελ τη μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο twitter. Στην αρχή τα σχόλια ήταν υποστηρικτικά, όμως στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε όταν εμφανίστηκαν οι πολέμιοι του Google Glass.

«Αρχίζω να καταλαβαίνω από πού προέρχονται τα οργισμένα tweets. Δυστυχώς, οτιδήποτε συνδέεται με την Google έχει καταλήξει να αντιπροσωπεύει τον εκτοπισμό των φτωχότερων από πλουσιότερους. Η εισοδηματική ανισότητα έχει εξελιχθεί σε λόγο αντιπαράθεσης στην κοινωνία», λέει ο Ράσελ.

Το Google Glass θεωρείται ένα ακόμα καθεστωτικό σύμβολο της Google, η εισβολή της οποίας στην καθημερινότητά μας είναι πραγματικότητα. Εκτός από τους online λογαριασμούς μας στην Google, που συνδέονται και μας σκιαγραφούν, υπάρχει το κρατικό πάρε-δώσε της εταιρείας και κινήσεις όπως το Google car που έφερε πολλές αντιδράσεις φωτογραφίζοντας και χαρτογραφώντας τον πλανήτη, ως άλλο μάτι του Μεγάλου Αδελφού.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την ιδιωτική τους ζωή. Πόσο «ασφαλής» είσαι όταν σε καταγράφει η κάμερα ενός αγνώστου; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα προσωπικά μας δεδομένα; Είναι δυνατόν να εξοικειωθεί η κοινωνία με τα ρομποτικά γυαλιά παρακολούθησης;

Και επίσης, είναι δυνατόν η Google να μην το είχε σκεφτεί αυτό; Δύσκολο. Όσο δύσκολο είναι να μην παραδεχτείς ότι το Google glass μετατρέπει κάθε πολίτη σε κάμερα.


Πηγή: Doc TV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ