FUNIFI: Ένα app για όλη την οικογένεια

Article featured image
Article featured image

Το καλοκαίρι του 2013, ο Γιώργος Βου και ο Αντρέας Μιχαήλ αποφασίζουν ότι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους που να επηρεάσει θετικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Έχοντας εμπειρία και οι δυο σε μπίζνες και μάρκετινγκ, ενισχύουν την ομάδα τους με τον designer και animator Ντένις Κωνσταντίνου και λαμβάνουν μέρος στο «Startup Live», ένα τριήμερο αφιερωμένο σε start-ups και νέες, ευφάνταστες επιχειρηματικές ιδέες που πραγματοποιήθηκε τον περσινό Ιούνη στη Λευκωσία.

H ομάδα τους βραβεύεται ως μια από τις καλύτερες τρεις του τριημέρου, με μια ιδέα, ωστόσο, διαφορετική από την αρχική που είχαν επινοήσει για τη συμμετοχή τους. Η αναθεωρημένη ιδέα γεννιέται κατά τη διάρκεια του λεγόμενου «team-building» που λαμβάνει χώρα την πρώτη μέρα του τριημέρου.

«Σημαντικό; Ναι. Γιατί οι ιδέες μπορούν και πρέπει να αλλάζουν, να προσαρμόζονται και να μοιράζονται. Αυτό αποτέλεσε τελικά ένα από τα μεγαλύτερα μας μαθήματα ως ομάδα» υπογραμμίζουν μιλώντας στη CITY.

Το Startup Live της Λευκωσίας ακολουθούν αρκετά άλλα, παρόμοιας φύσεως,ευρωπαϊκά συνέδρια και events, όπως το «TechCrunch Disrupt» στο Βερολίνο και το «WebSummit» στο Δουβλίνο. Μετά από μια σειρά πετυχημένων αιτήσεων, το δυναμικό τρίο αποφασίζει να συμμετάσχει στο «Startup Boot camp Mobility» στην Κοπεγχάγη, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για κινητές εφαρμογές διεθνώς. Κατορθώνουν να τερματίσουν πρώτοι ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες!

Η διαδικτυακή εφαρμογή (app) «FUNIFI», η οποία στοχεύει στην αρμονική σχέση και επικοινωνία μεταξύ του κάθε γονιού με το παιδί του είναι ο καρπός της συναρπαστικής αυτής προσπάθειας. «Το FUNIFI επιδιώκει να διευκολύνει και να «παιχνιδοποιήσει» την επικοινωνία γονέων και παιδιών σε σχέση με τις εργασίες που πρέπει να γίνονται στο σπίτι: για παράδειγμα, να συγυρίσει ένα παιδί το δωμάτιο του ή να διαβάσει για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Μέσω της εφαρμογής οι γονείς αναθέτουν στα παιδιά τους εργασίες αντιστοιχώντας σε αυτές βαθμούς. Τα παιδιά με τη σειρά τους τις ολοκληρώνουν, μαζεύουν τους βαθμούς τους και μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν είτε για βραβεία που θέσπισαν οι γονείς (π.χ. 150 βαθμοί = σινεμά με φίλους) είτε για αγορές από το online κατάστημα του FUNIFI (online παιχνίδια, τραγούδια, κάρτες τηλεφώνου κλπ).»

Σε μια εποχή τρελής αβεβαιότητας, τα τρία μέλη της ομάδας παραιτούνται από τις δουλειές που έχουν για να «ρισκάρουν» όπως πολλοί περιγράφουν το πρωτοποριακό τους εγχείρημα. «Κατά τη διάρκεια του Startup Boot camp το FUNIFI μεγαλώνει τόσο ως ιδέα όσο και ως ομάδα. Προστίθεται ο Lach Hespe ως chief technical officer με χρόνια εμπειρίας και ηγείται της ομάδας των δύο φοιτητών developer, του Κυριάκου Γεωργίου και του Χρυσοβαλάντη Αναστασίου, τους οποίους η αρχική ομάδα των τριών είχε γνωρίσει στο Startup Live της Κύπρου το περασμένο καλοκαίρι. Η ιδέα μετεξελίσσεται σε εταιρεία, προσαρμόζεται, τελειοποιείται, αλλάζει, ωριμάζει.»

Η παροχή απαραίτητων πληροφοριών, η επικοινωνία με μέντορες και η δικτύωση με καταξιωμένα άτομα στους τομείς της τεχνολογίας αποτελούν τους καταλυτικούς παράγοντες στην πορεία του FUNIFI, μας εκμυστηρεύονται οι δημιουργοί. «Ίσως όχι τόσο σε περιεχόμενο αλλά σε εκτέλεση, μέσα σε τρεις μήνες μάθαμε μάλλον περισσότερα από ότι σε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μας εμπειρίας. Το ρίσκο τελικά άξιζε».  

Το FUNIFI σήμερα στεγάζεται σε προσωρινό γραφείο στη Λευκωσία και επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς. «Το ενδιαφέρον και οι συμφωνίες με επενδυτές σημαίνει ότι το FUNIFI μπορεί να συντηρηθεί, να επιταχυνθεί και να μεγαλώσει. Σε εξέλιξη βρίσκεται και το στήσιμο ανεξάρτητου γραφείου και στην ομάδα έχουν ήδη προστεθεί και άλλα άτομα για ενίσχυση.»

Το γενικότερο όραμα όμως δεν περιορίζεται σε μια κινητή εφαρμογή. Μακροπρόθεσμη επιδίωξη της ομάδας είναι η δημιουργία μιας έμπιστης διαδικτυακής πλατφόρμας για οικογένειες, με πολλές εφαρμογές, πλήθος πληροφοριών και καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο της οικογένειας να δουλεύουν για αυτή. «Όραμά μας είναι το FUNIFI να κάνει τη διαφορά στον τομέα που επέλεξε, να προσφέρει σε γονείς και παιδιά πρακτικές αλλά διασκεδαστικές λύσεις, χρήσιμες γνώσεις καθώς και να φέρνει τις οικογένειες πιο κοντά.»

Οι μεγαλύτερες καινοτομίες είναι σε εποχές κρίσης που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, πιστεύουν οι δημιουργοί του αξιέπαινου εγχειρήματος, οι οποίοι επιθυμούν να αποτελέσουν, και δεν τίθεται καθόλου σε αμφισβήτηση ότι πράγματι αποτελούν, ένα ουσιαστικό παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση.

ΥΓ: Κάποιες ώρες πριν αναρτηθεί η παρούσα συνέντευξη, η ομάδα του FUNIFI πέτυχε μια σημαντική συμφωνία με επενδυτή και δηλώνει ότι βρίσκεται σε διαδικασία διεύρυνσης και προσλήψεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

www.funifi.com

 Facebook

 Twitter 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ