Φάγαμε στο πρώτο Jamie’s Italian στη Λευκωσία

Όταν έγινε γνωστό πώς ο αγαπημένος τηλεοπτικός σεφ Jamie Oliver, σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας Jamie’s Italian -με 40 εστιατόρια στις μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σε μητροπόλεις όπως το Σύδνεϋ, η Μόσχα, η Σιγκαπούρη, το Σάο Πάολο και το Ντουμπάι- στην Κύπρο, δημιουργήθηκε ένα μικρό ντελίριο.

 


Article featured image
Article featured image

Γεύσεις αυθεντικές, πληθωρικές και προσεγμένες. Πιάτα λαχταριστά, πικάντικα και έντονα –όπως ακριβώς το ταπεραμέντο των Κυπρίων και όλων των λαών της Μεσογείου. 

Την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου, βρεθήκαμε στον ατμοσφαιρικό χώρο του Jamie’s Italian στην Λευκωσία, ανάμεσα σε άλλους επαγγελματίες του χώρου, διαιτολόγους, γευσιγνώστες, δημοσιογράφους και διατροφολόγους, για να δοκιμάσουμε όλοι μαζί, ένα εκλεκτό μενού για το Grand Opening. 

Μια συναρπαστική εμπειρία αρμονικών γευστικών συνδυασμών, η οποία σε συνδυασμό με την άρτια εκπαιδευμένη και ενημερωμένη ομάδα των σεφ και των σερβιτόρων, προσέφεραν μια ξεχωριστή βραδιά για όλους τους παρευρισκόμενους 

Το δείπνο περιλάμβανε μεταξύ άλλων το διάσημο Prawn Linguine, τις εκπληκτικές Tagliatelle Bolognese, το Chicken Milanese, το Baked Salmon, το Rib Eye Steak και τη Super Food Salad. Το γαστριμαργικό ταξίδι στο Jamie’s Italian, είχε ως τελικό προορισμό, τα λαχταριστά επιδόρπια, Amalfi Lemon Meringue Cheesecake, το Tiramisu και τη βελούδινη Molten Chocolate Praline Pudding. 

Η διακόσμηση του εστιατορίου φανερώνει την ισχυρή επιρροή από την παλιά πόλη της Λευκωσίας, όπου οι επιβλητικές πόρτες παραπέμπουν στους δρόμους της παλιάς πόλης. Ενώ ο συνδυασμός των εμπνευσμένων από γεωμετρικά σχήματα κεραμικών, πλήρως εναρμονισμένα με το μέταλλο και την ζεστασιά του ξύλου, δημιουργούν στο χώρο μια φιλόξενη και οικεία αίσθηση. 

Με τον διάσημο σεφ να δίνει ιδιαίτερη σημασία, στη φρεσκάδα των πρώτων υλών, καθώς και στην εποχικότητα τους, το Jamie’s Italian αλλάζει μενού δύο φορές το χρόνο, ενώ προτείνει σε καθημερινή βάση «Specials of the Day». 


Μεγάλη έμφαση δίνετε επίσης και στην προστασία του περιβάλλοντος γι’ αυτό στην κουζίνα χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και φοινικέλαιο, τα οποία προέρχονται από πηγές, οι οποίες προστατεύουν την καταστροφή και την αποψίλωση των δασών, ενώ το χαρτί που χρησιμοποιείται στην κουζίνα είναι βιοδιασπώμενο. 


Όσον το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα και μόνο φυσικές αρωματικές ύλες. Τα κοτόπουλα και τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής.Τα κρέατα, χοιρινό, αρνί και μοσχάρι, προέρχονται από ζώα τα οποία εκτρέφονται σε ανοικτές φάρμες, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του κρέατος, αλλά και η σωστή ευημερία των ζώων. 

Τα θαλασσινά προέρχονται από προμηθευτές που προστατεύουν τα είδη προς εξαφάνιση, ενώ τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας προστατεύονται από υψηλές προδιαγραφές βιωσιμότητας. 

Το εστιατόριο προσφέρει το μόνο παιδικό μενού που είναι χωρίς επιπρόσθετο αλάτι, λάδι, και ζάχαρη. Όλα τα πιάτα έχουν ισορροπία στα γραμμάρια ανά μερίδα, στο συνδυασμό πρωτεΐνης, λαχανικών και αμύλου και στο συνδυασμό άλατος και λίπους ανά μερίδα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ