Love to hate him

Article featured image
Article featured image

Είναι -ίσως- ο πιο αντιπαθής χαρακτήρας που πέρασε ποτέ από την ιστορία της τηλεόρασης. Οι «haters» του δεν είναι απλά χιλιάδες, αλλά εκατομμύρια! Όσοι, δηλαδή, είναι και οι τηλεθεατές του «Game of Thrones»! Δειλός, ψεύτης, κακομαθημένος, ευθυνόφοβος, άκαρδος, είρωνας, psycho, αιμοδιψής και αδίστακτος, έχει καταφέρει μέσα από την πολύ επιτυχημένη σειρά φαντασίας του τηλεοπτικού καναλιού HBO να γίνει ο... αγαπημένος μας κακός! Πιο κακός πεθαίνεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το κοριτσάκι του Εξορκιστή μπροστά του είναι η Κάντυ-Κάντυ! Είναι η επιτομή του κωλόπαιδου. Ο λόγος που έκανε όλες τις γυναίκες να πάψουν να θέλουν να γίνουν βασίλισσες! Και εγώ σαν πιστός φαν της σειράς, κάθε φορά που τον βλέπω θέλω να μπω μέσα στην οθόνη της τηλεόρασης και να του κάνω τη μούρη κρέας. Ειδικά όταν ακούω το εκνευριστικό γέλιο του! Πιο πολύ δεν έχω θυμώσει ποτέ μου με άνθρωπο, μα την Παναγία! Ο ρόλος του «Jeoffrey Baratheon» είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να ξεχνάς ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα. Μπαίνεις άθελά σου στη διαδικασία να μπερδεύεις τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Και εκεί θεωρώ ότι κρύβεται η μαγκιά ενός σπουδαίου ηθοποιού. Όταν σε κάνει να ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι αληθινό. Όταν με τόση μεγαλή ευκολία καταφέρνει να ξυπνήσει μέσα σου άγρια συναισθήματα όπως μίσος, θυμό και οργή. Όταν καταφέρνει να κάνει έναν ολόκληρο πλανήτη να μιλά για εκείνον! Αλήθεια, είναι και στην πραγματικότητα τόσο αντιπαθής ο τηλεοπτικός «Joffrey Baratheon»;

-Το πραγματικό του όνομα είναι Jack Gleeson.

-Γεννήθηκε στις 20 Μαίου 1992 στο Κορκ της Ιρλανδίας.

-Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την ηθοποιία σε ηλικία επτά ετών στο «Independent Theatre Workshop».

-Εμφανίστηκε σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες όπως «Batman Begins» (2005), «Shrooms» (2007) και «A Shine of Rainbows» (2009).

-Το 2010 κέρδισε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «All Good Children».

-Μάλιστα, το περιοδικό «Variety» τον χαρακτήρισε τότε ως «τη μεγάλη αποκάλυψη της ταινίας».

-Φοίτησε από το 2004 έως το 2010 στο Conzaga College στο Δουβλίνο και στην συνέχεια στο Trinity, όπου αποτέλεσε και μέλος της θεατρικής ομάδας του κολεγίου.

-Είναι ακόμα φοιτητής του Trinity. Μάλιστα το 2012 κέρδισε και μια υποτροφία.

-Τον Ιούλιο του 2009 συμφώνησε με τους παραγωγούς της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» να ενσαρκώσει το ρόλο του Joffrey Baratheon.

-Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι για την απόδοση του ρόλου επηρεάστηκε από την εκτέλεση του ρόλου του «Κόμμοδου» από τον Joaquin Phoenix στο «Gladiator».

-Το 2012 δημοσιοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ηθοποιία μετά το τέλος του ρόλου του στο «Game of Thrones» για να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή του καριέρα.

-Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι η υποκριτική ήταν ανέκαθεν το χόμπι του και ότι ποτέ δεν την είδε βιοποριστικά.

-Απεχθάνεται τα φώτα της δημοσιότητας. Η ζωή του celebrity δεν ήταν ποτέ κάτι που τον ενδιέφερε ως άνθρωπο.

-Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα και τη φήμη που του χάρισε η σειρά για να κάνει κάτι ουσιαστικό στη ζωή του.

-Μέσα στα άμεσα σχέδια του είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αϊτής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ