Ένα καινούργιο καταπράσινο πάρκο για την Έγκωμη

Ένα πάρκο με συμβολικό ρόλο, που ταυτόχρονα συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής και του περιβάλλοντος αλλά και στην αναψυχή όλων των πολιτών της Λευκωσίας, γεννήθηκε στην Έγκωμη.

 


Article featured image
Article featured image

Η καταπράσινη όαση, είναι μια προσφορά του ΟΠΑΠ Κύπρου, στα πλαίσια της δράσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και είναι αφιερωμένο στην ηρωική θυσία όλων των Ελλαδιτών ηρώων, που έπεσαν τον Ιούνιο του 1974 και έχουν ταφεί στον παρακείμενο Τύμβο Μακεδονίτισσας. Μια υπόμνηση ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας στους αγώνες για την απελευθέρωση της Κύπρου. 

Το πάρκο έχει έκταση 1.393 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται  στη γωνία των οδών Ανδρέα Αναστασοπούλου και Σπυρίδωνα Νόμπελη – δύο Ελλαδιτών ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974. 

Η ιδιαιτερότητα του πάρκου, είναι ότι διαθέτει μια τεράστια σκακιέρα, η οποία δεσπόζει στο χώρο, και ακόμα τέσσερις μικρότερες υπαίθριες σκακιέρες, όλες στη διάθεση των πολιτών. Παράλληλα, το πάρκο διαθέτει μικρό αμφιθέατρο, που θα είναι στη διάθεση των παιδιών του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας.  

«Θα ήθελα να τονίσω, ότι το πάρκο έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Φιλοξενεί ένα τεράστιο υπαίθριο γήπεδο σκακιού, με συμβολικό στόχο την προώθηση της πνευματικής ενασχόλησης», ανέφερε ο δήμαρχος Έγκωμης στην δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια. 

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ κ. Δημήτρης Αλετράρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι εμείς στην ΟΠΑΠ Κύπρου είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι που βλέπουμε το όραμά μας να γίνεται πραγματικότητα. 

Το πάρκο ΟΠΑΠ αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής οι οποίοι θα βρουν στους χώρους και τις δράσεις του, το ποιοτικό τους καταφύγιο.

Ποιοτικό, γιατί πέρα από την όμορφη διαμόρφωση του χώρου, πέρα από τον αυτονόητο ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, θα προσφέρει πνευματικές επιλογές μέσα από ανάλογα παιχνίδια». 

Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποκαλύψει ειδική επιτύμβια στήλη.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ