Σακουλάκι με άσπρη σκόνη καθήλωσε αεροπλάνο

Δεν είναι αυτό που νομίζεις…

 


Article featured image
Article featured image

Θα μου πεις «μα δεν νόμισα κάτι» κι εγώ θα σου πω «γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα μπορούσες ποτέ να είσαι ένα από τα δαιμόνια μέλη των αρμόδιων Αρχών στο αεροδρόμιο Λάρνακας».

Μα είναι δυνατόν, να εντοπίζονται 130 γρ. άσπρης σκόνης σε τουαλέτες αεροπλάνου προερχόμενο από τα Εμιράτα, να διατάζεται αποβίβαση όλων τον επιβατών, να στέλνεται η σκόνη στο κρατικό χημείο κι εσύ να συμπεριφέρεσαι λες και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι -πέραν φυσικά από το ρουθούνι του αρμόδιου «λαγωνικού» που άνοιξε φαρδύ-πλατύ για να μυρίσει τη σκόνη και που είπε εν τέλει να το στείλουμε για ανάλυση.

Να ανησυχήσεις και βέβαια να ανησυχήσεις. Και μαζί να σπείρεις τον πανικό στους υπόλοιπους συμπολίτες σου, στο πολύπαθο αυτό κράτος που ακόμα δεν πρόλαβε να συνέλθει από τα άλλα μεγάλα δεινά των τελευταίων μερικών ημερών και πρέπει να μπει ξανά σε mode έκτακτης ανάγκης.

Λες όμως απλά να μπλόφαραν οι αρμόδιοι και να σκέφτηκαν ότι θα ‘ταν καλό να εκμεταλλευτούν το σακουλάκι λέγοντάς μας ότι δήθεν επανήλθε ως πρεκτική για τρομοκρατικές επιθέσεις η σκόνη, έτσι ώστε να μας κάνουν να είμαστε σε εγρήγορση;

«Επίθεση με άνθρακα. Αυτό θα αφήσουμε να νοηθεί ότι έγινε» λέει κάποιος και το νέο διαδίδεται αστραπιαία. Τι κι αν από την τελευταία φορά που υπήρξε σοβαρό περιστατικό με ύποπτο φάκελο λευκής σκόνης, ο Bieber πήγαινε ακόμα στο δημοτικό, ο Ρίκκος Μάππουρος ήταν ο εθνικός και απόλυτος σταρ αφού η Κύπρος έβλεπε φνατικά «Βουράτε Γειτόνοι», ενώ ΠτΔ ήταν ακόμα ο μακαρίτης ο Κληρίδης. Εκτός, φυσικά, κι αν είναι αυτός ο τρόπος που σκέφτηκαν για να «γιορτάσουν» την μετονομασία του αεροδρομίου σε «Γλαύκος Κληρίδης», συνδέοντας δηλαδή το γεγονός με ένα trending topic της εποχής της προεδρίας του, οπότε πάμε πάσο.

Πάντως, για την ιστορία, φήμες ότι η σκόνη ήταν ζάχαρη άχνη από λουκούμια Γεροσκήπου κρίνονται από αναληθείς έως και κουβέντες ενός καφενέ που βρίσκεται σε χωριό πλησίον του Αεροδρομίου Λάρνακας. Το ίδιο ισχύει και για τις φήμες ότι η σκόνη ήταν φόρμουλα παιδικού γάλακτος που κουβαλούσε Μαλτέζα μάνα για το πιτσιρίκι της και απλώς την ξέχασε δίπλα στον νιπτήρα…

Πέραν από την πλάκα, οι Κυπριακές Αρχές έκαναν για ακόμη μια φορά το καθήκον τους, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους -η τελευταία φορά που το έδειξαν ήταν ως γνωστό πολύ πρόσφατα, με τον… «αεροπειρατή αγάπη μου».

Οπότε, τέλος καλό όλα καλά. Για να κοιμηθούμε ήσυχοι, περιμένουμε φυσικά και το αποψινό «όνειρα-γλυκά-αγαπούλες-post» από το επίσημο facebook page της Κυπριακής Αστυνομίας, όπου μεταξύ αναρτήσεων για εγκληματίες και καταζητούμενους ο admin της σελίδας κρίνει σωστό και πρέπον να ποστάρει καρδούλες, λουλουδάκια, φλυτζανάκια και... άλλα πολλά με κατάληξη -άκια.

Να μην νοιώσουμε κι εμείς ότι… κάποιος μας αγαπά;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ