Γιατί όλοι φοράνε ξεκάλτσωτο, δερμάτινο, δετό παπούτσι;

Πόσο ωραία είναι τελικά η εικόνα του κάμπριο αστραγάλου με κυριλέ υπόδημα το καλοκαίρι; Και πόσο ωραία η αίσθηση αυτού που «φοράει» αυτό το στυλ;

 


Article featured image
Article featured image

Αν επρόκειτο για τα κλασικά δερμάτινα, θα ήταν αδιανόητο. Καταρχάς, για πρακτικούς λόγους: τα παπούτσια αυτά μπορεί να είναι γερά, υπέροχα, να κουβαλάνε αιώνες savoir faire, αλλά είναι και σκληρά. Και ούτε αερίζονται. Οπότε, δίχως κάλτσες το πόδι θα τράβαγε απίστευτη ταλαιπωρία. Αλλά…

Το αλλά έχει να κάνει με αυτά τα νέα, σούπερ λεπτά και σούπερ μαλακά Derbys που έχουν σκάσει μύτη. Το πράγμα έχει ως εξής:

Οι σχεδιαστές πρόσεξαν ότι πολλοί τριαντάρηδες είχαν βαρεθεί την ιστορία με τα sneakers και είχαν αρχίσει να το γυρίζουν σε προτάσεις πιο «για μέσα στην πόλη». Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχαν καμιά διάθεση να εγκαταλείψουν τη βολή τους και να το παίξουν καθωσπρέπει.

Την τάση πρώτος μυρίστηκε ο Paul Smith, λανσάροντας σοφιστικέ δετά παπά με λεπτές σόλες. Για άλλη μια φορά, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε για τον αθλητισμό ήρθε να συναντήσει τη μαστοριά των υποδηματοποιών και να δώσει υβρίδια πανάλαφρα στο πόδι, σαν loafers.

Φτιαγμένα από δέρματα εξωτικά, αυτά τα καλοκαιρινά Derbys -κατηγορίας φτερού- των Louis Vuitton, Hermès και J. M. Weston, ενώ φοριούνται ξεκάλτσωτα, είναι κομψά με έναν αέρα ’60s.

Μια συμβουλή: Μην το παρακάνετε με τις σόλες-φλοίδες, αφού κάνουν κακό στο πέλμα.

 


Πηγή: Andro

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ