Οι Σαντούτο μάς ταξιδεύουν σε μουσικές παραδόσεις

Το Cyprus Rialto World Music Festival συνεχίζει με μια παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη. 

 


Article featured image
Article featured image

Το μουσικό σχήμα «Σαντούτο», μέσα από δικές του ενορχηστρώσεις, με τις γνώσεις, την αντίληψη και την αισθητική που χαρακτηρίζει τους μουσικούς του, επιδιώκει να φέρει το κοινό πιο κοντά στη μουσική μας παράδοση. Το μουσικό σχήμα, αποτελείται από τρεις επαγγελματίες μουσικούς που ασχολούνται εδώ και μερικά χρόνια με την παραδοσιακή μουσική. 

Οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες έχουν ενώσει τον τελευταίο χρόνο τις δυνάμεις τους με εμφανίσεις σε διάφορα καφενεία, πολιτιστικά κέντρα, εκδηλώσεις αλλά και σε εκπομπές στο ραδιόφωνο. 

 



 

Το  σχήμα αποτελείται από τους, Βερόνικα Αλωνεύτου (Σαντούρι), Χαράλαμπο Παντελή (Λαούτο), Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (Τραγούδι, Κρουστά), Χρίστο Χριστοδούλου (Τεχνικό ήχου). Η Βερόνικα Αλωνεύτου σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σαντούρι με τον Μάριο Παπαδέα. 

Ο Χαράλαμπος Παντελή έχει σπουδάσει στο Τμήμα Παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου Αθηνών, λαούτο με τον Στέλιο Κατσιάνη και Τροπική Θεωρία με τον Χρίστο Τσιαμούλη. 

Η Κωνσταντίνα Ξενοφώντος έχει σπουδάσει ηθοποιός στην δραματική σχολή Γ. Θεοδοσιάδη και θεατρολογία στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών με την Κατερίνα Παπαδοπούλου. 

Πλατεία Ηρώων, Τετάρτη13 Ιουλίου, ώρα 20:30

Ελεύθερη είσοδος

Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77777745 

Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Κοινότητα Πλατρών και Event Pro 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ