Πήγαμε στο Pier One και δοκιμάσαμε fusion κουζίνα με θέα τη θάλασσα

Ένα Super yacht, μπαρκαρισμένο στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, σε περιμένει για ένα ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων, με θέα τη θάλασσα.

 


Article featured image
Article featured image

Μια απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας δίπλα στη θάλασσα, με ντελικάτες γεύσεις  και την παρουσία του διάσημου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, επ’ ευκαιρία του Grand Opening του Pier One Cafe Restobar, την περασμένη Τετάρτη 6 Ιουλίου, έζησαν όσοι βρέθηκαν στο κατάστρωμα του εστιατορίου. 

Ένα καφεστιατόριο και bar για όλες τις ώρες της ημέρας, με fusion δημιουργίες και έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Τα ποιοτικά και εκλεκτά κρασιά από την μοναδική κάβα συνοδεύουν αρμονικά το φαγητό, ενώ τα ευφάνταστα signature κοκτέιλ φτιαγμένα από τους εξειδικευμένους mixologists, κάνουν τη νύχτα ακόμα πιο μεθυστική. 

 



Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ο οποίος υπογράφει το μενού του Pier One, τόνισε πως με έμπνευση τη γαστρονομική κουλτούρα από διάφορα μέρη του πλανήτη και με γνώμονα τα αγνά υλικά, οι συνταγές επαναπροσδιορίζονται και μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα πιάτα που αναδεικνύουν την ποιότητα, τη γεύση αλλά και την αισθητική. 

Ο σεφ του Pier One Βαγγέλης Μωραΐτης, αποκάλυψε τα highlights των fusion δημιουργιών και σημείωσε ότι τα εκλεκτά πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, έχουν στοιχεία και πινελιές τόσο από τη Μεσόγειο και την Ευρώπη όσο και από την Άπω Ανατολή και Λατινική Αμερική. 

Το υπέροχο σκηνικό που συνθέτει το χώρο, εμπνεύστηκε από την αποβάθρα, τη θάλασσα, το παλιό λιμανάκι και τη νέα Μαρίνα. 

Η γαστρονομική βραδιά, περιλάμβανε ευφάνταστα πιάτα με φίνες γεύσεις, όπως sushi mix platter, σολομό με αφρό ρόκας και ταρτάρ μάγκο, beef tartar με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, super seeds salad με βινεγκρέτ κεράσι, greek salad με μους φέτας και τρίχρωμες τομάτες, κοτόπουλο καρπάτσιο με moroccan sause, ravioli με πατάτα Περού και καπνιστή σάλτσα, χοιρινή πανσέτα με baby πατάτα, chicken stewart με γλάσο σόγιας και αρωματικό κους κους και τραγανή γαρίδα με σάλτσα από καραμελωμένο καρύδι και sweet chilly.







Δημήτρης Σκαρμούτσος 



 



Μαρία Βασιώτου 




 



Άντρεα Λόρδου – Ράϊ Χριστοφόρου 




 



Ella Novikova – Λύρα Αμβροσίδου – Tatiana Kakorina





Μηνάς Κοσμίδης – Βαγγέλης Μωραΐτης – Γεωργία Δελλά – Δημήτρης Σκαρμούτσος 


 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ