Οι Monsieur Doumani στο Rialto World Music Festival

Μετά την αναβολή της παρουσίας τους στη γιορτή για τη Μέρα Μουσικής, οι Monsieur Doumani δηλώνουν παρών στο Rialto World Music Festival, με μια ξεχωριστή εμφάνιση στην Πλατεία Ηρώων, την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

 


Article featured image
Article featured image

Το γνωστό, βραβευμένο κυπριακό σχήμα Monsieur Dοumani που μετρά ήδη πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου στο τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά.

Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. 


​Ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο 'Sikoses' έφτασε στο Νο.1 στα 'Transglobal World Music Chart' τον Νοέμβριο του 2015. 


Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως: WOMAD, Songlines Encounters, Sommarscen Festival, SKIF St Petersburg, Vienna Konzerhaus, καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως η ανάδειξη του ως ένα από τα 4 καλύτερα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού ‘Songlines’ 2016. 

 

Πλατεία Ηρώων, Πέμπτη 14 Ιουλίου, 20:30 – Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77777745,  

Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Κοινότητα Πλατρών και Event Pro 

Χορηγοί: ΟΠΑΠ, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ