O Τέλης Προπονείται για τους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Με επιτυχία έληξε ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με θέμα «Ο Τέλης Προπονείται για τους Ολυμπιακούς του Ρίο!». 


Article featured image
Article featured image

Η Cyta παρέλαβε 1.500 περίπου σχέδια από μαθητές της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Ειδικών Σχολείων. Η επιλογή των 22 έργων (τρία από κάθε ηλικιακή ομάδα) που θα βραβεύσει η Cyta, έγινε με δύο διαφορετικούς τρόπους.  

Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και καλλιτέχνες-υπαλλήλους του Οργανισμού επέλεξαν δύο σχέδια από κάθε ηλικιακή ομάδα, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα μέσω, ηλεκτρονικής εφαρμογής στη σελίδα της Cyta στο Facebook, να ψηφίσει ένα έργο από κάθε ηλικιακή ομάδα. Φέτος, για πρώτη φορά, θα δοθεί βραβείο και σε μια από τις συμμετοχές μαθητών ειδικών σχολείων. 

Τα ονόματα των παιδιών, τα σχέδια των οποίων βραβεύονται, φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί. Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Cyta

Η Cyta ευχαριστεί όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό στο κάλεσμά της, αφιέρωσαν χρόνο και παρουσίασαν μέσα από τα δικά τους μάτια τις αξίες του Ολυμπισμού. Επίσης, ευχαριστεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη συνεργασία, την Κριτική Επιτροπή για το δύσκολο έργο της και όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που ενίσχυσαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, οι 1.500 συμμετοχές του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε υπαίθριες εκθέσεις σε όλη την Κύπρο. Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές της κάθε επαρχίας θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης τους. 

Στη Λευκωσία οι συμμετοχές θα εκτεθούν στο «The Mall of Cyprus», στη Λεμεσό έξω από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης στην Οδό Ανεξαρτησίας, στη Λάρνακα στην Αποβάθρα μπροστά από το Κάστρο, στην Πάφο στην Πλατεία του Κάστρου και στο  Παραλίμνι στον πεζόδρομο μπροστά από το ξενοδοχείο “Fig Tree Bay”. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ