Λεμεσός... όπως λέμε Ισπανία

Μετά το αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, το Θερινό Ριάλτο συνεχίζει τον Ιούλιο με σύγχρονες και ενδιαφέρουσες ταινίες.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με το 1ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA) και παρουσιάζει τις ταινίες Αργία (Feriado) από το Εκουαδόρ, Χωρίς Όνομα (ΝΝ) από το Περού και Η Σεξουαλική Ζωή των Φυτών (La Vida Sexual De Las Plantas) από την Χιλή.

 

To αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο ξεκινά την Τρίτη 19 Ιούλιου, με την ταινία Αργία (Feriado) από το Εκουαδόρ, παραγωγής 2014.

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται στο ταραχώδη Εκουαδόρ του 21ου αιώνα και επικεντρώνεται στον Juan Pablo ένα αγόρι 16 ετών, που ταξιδεύει στο κτήμα της οικογένειας, στο οποίο έχει καταφύγει ο θείος του, ένας τραπεζίτης που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς, μαζί με τη γυναίκα και τα έφηβα παιδιά του. Ο Juan Pablo είναι ένας έφηβος επιρρεπής σε ρινορραγίες, αντικοινωνικός και προτιμά να περνά το χρόνο του γράφοντας ποιήματα στο σημειωματάριό του, σε αντίθεση με τα άγρια ξαδέλφια του.

Κατά τη διάρκεια ενός καρναβαλίστικου πάρτι συναντά τον Juano, ο οποίος προσπαθεί να κλέψει εξαρτήματα αυτοκινήτων από τους θαμώνες του πάρτι. Ο Juano είναι μυώδης με μακριά μαλλιά, δερμάτινο μπουφάν, είναι λάτρης της μουσικής heavy metal και του αρέσουν οι βόλτες με τη μηχανή του στους καταρράκτες και στα λιβάδια. Μία νύχτα ο Juan Pablo μπλέκει σε ένα καβγά, ο Juano τον σώζει και αυτό θα κάνει τους δύο έφηβους αχώριστους. Ο Juan Pablo περνά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί με τον Juano και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεθεί συναισθηματικά μαζί του.

Ενώ η οικογένειά του και η χώρα οδεύουν προς την άβυσσο, η φιλία τους μεταμορφώνεται σε ένα εύθραυστο ειδύλλιο και ο Juan Pablo  θα αναγκαστεί να επιλέξει τον κατάλληλο τρόπο ζωής, εν μέσω του χαοτικού αυτού περιβάλλοντος.

Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Αραούχο

Διάρκεια: 82’





 

Η 2η ταινία που θα προβληθεί την Πέμπτη 21 Ιούλιου, είναι το Χωρίς Όνομα (ΝΝ) το οποίο αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή του Περού στα 87α Oscar στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας.

Το μικρό αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο ολοκληρώνεται με την χιλιανή ταινία παραγωγής 2015 «Η σεξουαλική ζωή των φυτών», την Τρίτη 26 Ιουλίου.

 

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υποτίτλους

Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

Ώρα Έναρξης: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 5

E-Ticket: www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ