Η Λευκωσία γίνεται καμβάς εικαστικής δημιουργίας

Μέσα από τη δική τους αντίληψή, ψυχό-σώμα και κριτική σκέψη οι Gerald Zahn και Nika Kupyrova, καταγράφουν και δημιουργούν παρεμβατικές, εφήμερες, οπτικές διεισδύσεις υπό τη μορφή ψηφιακού γκράφιτι (digital graffiti) μέσα στο αστικό τοπίο.

 


Article featured image
Article featured image

Στα πλαίσια του προγράμματος, το Ίδρυμα ARTos σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Κύπρο, προσκάλεσε τους καλλιτέχνες Gerald Zahn και  Nika Kupyrova οι οποίοι ζουν στη Βιέννη, Αυστρία, σε μια δεκαήμερη Εικαστική Φιλοξενία, στο Ίδρυμα ARTos.  

Με την ευκαιρία αυτή, οι καλλιτέχνες θα χρησιμοποιήσουν την  Εικαστική Φιλοξενία και την τοποθεσία της Κύπρου ως σημείο εκκίνησης για μια οπτική έρευνα στα μέσα τα οποία έχουν επιλέξει, το βίντεο και τη γλυπτική. 

Στη συνέχεια, θα μοιραστούν με το ευρύ κοινό τις εντυπώσεις τους, θα παρουσιάσουν μερικά από τα έργα τους και θα προσφέρουν μια εις βάθους ανάλυση της πρακτική τους, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης και συζήτησης, η οποία θα λάβει χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 19:30, στο Ίδρυμα ARTos. 



Το πρόγραμμα «Con-temporary Urbanity» στοχεύει στο να αντιμετωπίσει την πόλη σαν μια σκηνή όπου οι καλλιτέχνες βιώνουν την καθημερινότητα ως θεατρική πράξη. Οι δράσεις του προγράμματος συνεχίζονται τον Δεκέμβριο 2016 με την δράση «GIF: Morphologies of a Copy-left Tale» και μια αστική περιοδεία προβολών GIF art.

 

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@artosfoundation.org ή 22445456.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ