Κάτι (καλό) συμβαίνει στο Almyra το τελευταίο διάστημα

Μόνο αν βρεθείς εκεί έστω ένα βράδυ μπορείς να καταλάβεις πόσο ουσιαστική είναι η προσπάθεια ανάδειξης της δουλειάς Κύπριων καλλιτεχνών, τόσο στους ξένους και Κύπριους ένοικους του ξενοδοχείου, όσο και στον κόσμο που το επισκέπτεται ειδικά για κάποιο από τα events.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Άντρος Ευσταθίου [από την παρουσίαση των μικρού μήκους animation ταινιών του ταλαντούχου Παφίτη δημιουργού Χαράλαμπου Μαργαρίτη]

 

Αν πας, για παράδειγμα, απόψε βράδυ (Τετάρτη 20 Ιουλίου) θα έχεις τη δυνατότητα να καθίσεις αναπαυτικά στα τραπέζια ή τις ξαπλώστρες γύρω από την horizon πισίνα του Eauzone - Almyra Spa, να παραγγείλεις ποτάκι ή κάτι να τσιμπήσεις και αφού απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα αλλά και την υπέροχη θέα της θάλασσας που εκτείνεται μέχρι και το κάστρο, θα μπορείς στη συνέχεια να είσαι μέρος της τρίτης κατά σειράς προβολής κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι δυο φορές βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους «Άννα» (2012, 22 λεπτά) και «Δεν θα γεράσουμε ποτέ» (2014, 22 λεπτά) του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους.

Η ταινία «Άννα» αναφέρεται σε μια  Φιλιππινέζα, που φροντίζει έναν ηλικιωμένο, η οποία στην προσπάθεια της να  αποτρέψει την εμμονή του ηλικιωμένου με ένα ηθοποιό σαπουνόπερας θα ανακαλύψει την πικρή αλήθεια αυτής της εξάρτησής του. Η ταινία «Για πάντα νέοι» αναφέρεται στην τελευταία νύχτα ενός Αυγούστου, όταν ο Νίκος θα έχει την πρώτη του ερωτική εμπειρία. Ξημερώνοντας ο Σεπτέμβρης, η Μαρία θα ξεκινήσει μια νέα ζωή.

 



Ο Σπύρος Χαραλάμπους, γεννήθηκε το 1971 στη Νότια Αφρική από Κύπριους γονείς. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Έχει εργαστεί σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και  Κύπρο ενώ έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο και την τηλεόραση. Και οι δύο πιο πάνω ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχαν μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει διάφορες υποψηφιότητες και βραβεία όπως του καλύτερου σκηνοθέτη 2015 στο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινίας στην Κύπρο, το καλύτερο σύντομο 2015 Astro βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο, καλύτερη πρωταγωνίστρια στο Λος Άντζελες 2016, καλύτερου πρωταγωνιστή στο Κλερμοντ-Φερρανρντ 2016 και άλλα.

 




 

#animation #margaritis #film #festival #pafos

A photo posted by Andros Efstathiou (@androsefstathiou) on




 

Της αποψινής προβολής προηγήθηκαν άλλες δύο προβολές, στις 8 και 13 Ιουλίου, με έργα των Χαράλαμπου Μαργαρίτη και Πανίκου Χρυσάνθου αντίστοιχα, δύο σημαντικών Κύπριων δημιουργών, ενώ η αυλαία του υπαίθριου θερινού pop-up κινηματογράφου θα πέσει την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιουλίου) με τις «Φωτεινές Ιστορίες», ένα έργο που παρουσιάζει μια σειρά από διάφορα ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας που αναφέρονται σε ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην οικονομική κρίση. Η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο Χριστόφορος Ροδίτης, σκηνοθέτης, είναι ένα ζευγάρι που ενώνει τις  γνώσεις και δεξιότητές του για να  προβάλουν τις πτυχές της τέχνης και της επιστήμης μαζί.

 

Δείτε εδώ μια από τις Φωτεινές Ιστορίες των Ξένου και Ροδίτη:



Των θερινών προβολών προηγήθηκε η έκθεση που διοργάνωσε η IsNotGallery στο Almyra, παρουσιάζοντας έργα σημαντικών Κύπριων εικαστικών στο κοινό, ενώ θα ακολουθήσουν απ’ ότι μαθαίνουμε και άλλα σημαντικά-εναλλακτικά δρόμενα που σκοπό έχουν να προσφέρουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την εγχώρια καλλιτεχνική δημιουργία.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του Almyra για την όμορφη πρωτοβουλία, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στους ένοικους αλλά είναι ανοικτή σε όποιον αγαπά την Τέχνη!

 



* Σημ. Όλες οι θερινές προβολές αρχίζουν στις 21.00 και έχουν ελεύθερη είσοδο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα κρατήσεων του Almyra στο 26888705 ή στο www.almyra.com

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ