Δύο Κύπριοι βάζουν παπούτσια σε παιδάκια στην Αφρική

Δυο φίλοι από την Κύπρο, ο Γιώργος Τσίκκος και ο Σωκράτης Ρωσσίδης, εκτός από το να ταξιδεύουν και να εξερευνούν άγνωστους πολιτισμούς, σκέφτηκαν να προσφέρουν κιόλας.

 


Article featured image
Article featured image

Γι’ αυτό το 2013 τους βρήκε εμπλεκόμενους σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα όπου μάθαιναν αγγλικά σε μη προνομιούχα παιδιά των μοναστηριών του Νεπάλ. Η εμπειρία αυτή τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι από αυτό κέρδιζαν περισσότερα από ό,τι προσέφεραν και αυτό το κέρδος ήταν όχι οικονομικό, αλλά συναισθηματικό. 

Τους γέμιζε και τους ολοκλήρωνε ως ανθρώπους και όλα αυτά, γιατί ο ίδιος ο λαός του Νεπάλ τους έκανε να αισθάνονται ότι είναι μέρος της ζωής τους. 

Τρία χρόνια αργότερα, βρίσκονται και πάλι στην αρχή ενός παρόμοιου ταξιδιού, λαμβάνοντας μέρος σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα διδασκαλίας σε παιδιά των Μασάι στην Τανζανία της Αφρικής.



Πηγή: Time Out Cyprus 

 



To «Shoe That Grows: Tanzania Maasai School Initiative 2016», είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την παροχή ανθεκτικών και ρυθμιζόμενων υποδημάτων για τα παιδιά του σχολείου Idimayii Maasai στην περιοχή της Τανζανίας της Αφρικής, το οποίο φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά, ηλικίας 3-7.  

Πρωταρχικός τους στόχος είναι η συγκέντρωση αρκετών χρημάτων για να παραδώσουν παπούτσια σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 300 εκατομμύρια ξυπόλυτα παιδιά. Εκτός από την ταλαιπωρία και τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν, υπάρχει μια σειρά από σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. 

 



To «Shoe That Grows», είναι ένα καινοτόμο παπούτσι, που ρυθμίζεται ανάλογα με το μέγεθος και μπορεί να φτάσει μέχρι 5 μεγέθη και διαρκεί τουλάχιστον 5 χρόνια. Μια ιδέα που προέκυψε όταν ο Γιώργος βρέθηκε σ’ ένα TED στο παρελθόν, το οποίο φιλοξενούσε τον δημιουργό ενός τέτοιου παπουτσιού, το οποίο μεγαλώνει μέχρι και 5 νούμερα για να καλύψει τις ανάγκες όσων παιδιών δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν συνεχώς καινούργια. 

 



Με 18 ευρώ, μπορείς και εσύ να συνεισφέρεις σε αυτή την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και να τους βοηθήσεις να συνεχίσουν το έργο τους. Η συλλογή χρημάτων ολοκληρώνεται στις 10 Αυγούστου.    

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη σας. Η συλλογή χρημάτων συνεχίζεται, και τα υπόλοιπα ζευγάρια με παπούτσια θα παραδοθούν στα παιδιά των άλλων χωριών, τα οποία θα συναντήσουμε στη διάρκεια του ταξιδιού μας με μηχανάκι, στην Τανζανία. Αν θέλετε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και συνεισφέρετε κι εσείς σε αυτό το έργο».

 



*Ε-mail shoesfortanzania@gmail.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ