Οι Spice Girls έρχονται στη Λεμεσό

Πάνω από εκατό φορέματα και κοστούμια που έχουν φορεθεί από τις θρυλικές Spices Girls την εποχή που μεσουρανούσαν, όπως και εκατοντάδες άλλα κειμήλια που αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας της ποπ μουσικής, εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΡΑΚΑΣΟΛ» στη Μαρίνα Λεμεσού. 

 


Article featured image
Article featured image

Η έκθεση Spice Girls Exhibition, εγκαινιάζεται το βράδυ της Παρασκευής (22/7) και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από το προσεχές Σάββατο (23/7) έως τις 21 Αυγούστου, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00. 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο, με θέμα τις Spice Girls, το πιο πετυχημένου γυναικείο συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Με 80 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως είναι ένα από τα σημαντικότερα ποπ συγκροτήματα όλων των εποχών.

 



To singe τους με τίτλο «Wannabe» που κυκλοφόρησε το 1996 - διασκευάστηκε πριν μερικές εβδομάδες στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών-, πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα, τα πιο πολλά που έχει πουλήσει ποτέ γυναικείο συγκρότημα. Ψηφίστηκε επίσης ως το πιο αναγνωρίσιμο ποπ κομμάτι των τελευταίων εξήντα χρόνων. 



 



«Εδώ και δύο δεκαετίες συλλέγουμε αντικείμενα που αφορούν τις Spice Girls, αγοράζοντάς τα κυρίως από δημοπρασίες που γίνονταν για κοινωφελείς σκοπούς. Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται αυτή τη συλλογή, η οποία μεγαλώνει καθημερινά και στόχος είναι σύντομα να έχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness» εξηγεί ο Alan Smith, συλλέκτης και διοργανωτής της Spice Girls Exhibition.



 





Μια διαδρομή 600τμ

Η έκθεση καταλαμβάνει 600τμ και μέσα από χρονολογική διαδρομή και εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, ταξιδεύει τον επισκέπτη στην εποχή που μεσουρανούσαν οι Spice Girls, καλύπτοντας ολόκληρη την πορεία, από την εμφάνισή τους έως και σήμερα. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζει ένα δίκυκλο που κάποτε είχαν χρησιμοποιήσει αλλά και τα ρούχα που φόρεσε η Melanie Brown σε προωθητικές ενέργειες γνωστής εταιρείας αναψυκτικού. 

Πέρα από ντόπιους, ξένους μόνιμους κατοίκους Κύπρου αλλά και τουρίστες, η έκθεση προσελκύει το ενδιαφέρον κατοίκων άλλων χωρών, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, καθώς θεωρείται μια από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει ποτέ σχετικά με τις Spice Girls. Τα εισιτήρια πωλούνται μέσω του www.tickethour.com.cy και κοστίζουν 10 ευρώ, 7 ευρώ για μαθητές και 5 για παιδιά, ενώ υπάρχει οικογενειακό (δύο ενήλικες, δύο παιδιά) στα 20 ευρώ.



*Περισσότερες πληροφορίες στο www.spicegirls-exhibition.com και στο facebook.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ