Δεν μας ψεκάζουν τελικά

Ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είχε ζητήσει έρευνα τον περασμένο Φεβρουάριο αναφορικά με «τους αεροψεκασμούς (chemtrails) που γίνονται στην ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των Βάσεων», έτσι ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία.

 


Article featured image
Article featured image

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Πολίτης επικαλείται το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε επιτροπή τεχνοκρατών, αναφέροντας πως τίποτα μεμπτό δεν προκύπτει.

Το άρθρο που υπογράφει η Κάτια Σάββα αναφέρει πως τα αέρια εξάτμισης των κινητήρων των αεροσκαφών είναι, αποδεδειγμένα πλέον, οι ένοχοι για τις άσπρες λωρίδες που βλέπουμε μια την άλλη στον ουρανό της Κύπρου.

Το πόρισμα της έρευνας διεξήγαγε επιτροπή τεχνοκρατών που διόρισε ο υπουργός Ν. Κουγιάλης με επικεφαλής τον ανώτερο λειτουργό του Τμήματος Περιβάλλοντος δρα Θεόδουλο Μεσημέρη, και το οποίο απενεχοποιεί τις Βρετανικές Βάσεις και τους υποτιθέμενους χημικούς αεροψεκασμούς στους οποίους εικαζόταν ότι προέβαιναν για στρατιωτικούς ή και άλλους σκοπούς, ελέγχοντας έτσι τις καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, η επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Πολιτικής Αεροπορίας, Αναπτύξεως Υδάτων, Δασών και Επιθεώρησης Εργασίας, του Κρατικού Χημείου, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς και ακαδημαϊκοί φορείς, καλεί τον υπουργό Γεωργίας να ενημερώσει το κοινό για τις διαπιστώσεις της, έτσι που να τερματιστεί η όποια ανησυχία.

Το μόνο που απομένει πλέον, για να σταματήσει επιτέλους η όποια παραφιλολογία, είναι να δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο το πόρισμα της έρευνας έτσι ώστε βλέποντάς το να πειστούν και οι πιο άπιστοι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ