Έξτρα παράσταση για τον πολυσυζητημένο «Πλούτο» της «Φτωχολογιάς»

Μετά την επιτυχή παρουσίαση της παραγωγής Πλούτος του Αριστοφάνη στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016» από τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, αλλά και απαίτησης του κοινού για επανάληψή της, η παραγωγή επιστρέφει στη σκηνή για μία και μόνο παράσταση την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Τιμές εισιτηρίων: €15 │ €12 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι, ηθοποιοί)

 

Περίληψη

Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί, γιατί φοβάται την οργή του θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα, ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και στους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μια και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι των ιερέων μη εξαιρουμένων οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

Ο Πλούτος, η σάτιρα του ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη, αποτελεί την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, η οποία παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό περί το 388π.Χ. ή λίγο αργότερα. Στον Πλούτο ο Αριστοφάνης σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την άδικη κατανομή του πλούτου, αλλά και την διαφθορά.



Συντελεστές

Απόδοση/Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά

Μουσικοί επί σκηνής: Gav TheBand

Χορογραφία: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Γεωργιάδου

Βοηθός σκηνογράφου: Σωσάννα Τουμάζου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Γεωργιάδης



Διανομή:

Χρεμύλος: Γιώργος Κυριάκου

Καρίων: Γιάννης Μίνως

Πενία: Μαρίνα Βρόντη

Πλούτος: Βαλεντίνος Κόκκινος

Βλεψίδημος, Συκοφάντης, Γερόντισσα, Ερμής: Βασίλης Χαραλάμπους

Γυναίκα Χρεμύλου, Δίκαιος, Νέος, Ιερέας: Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Χορός: Τζωρτζίνα Τάτση



Πληροφορίες:

Πώληση εισιτηρίων από την Sold Out Tickets:

και ηλεκτρονικά www.SoldoutTickets.com.cy

Έναρξη παράστασης στις 21:00│Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:45

Πληροφορίες στο τηλ. 7000 7705


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ