Μια κάρτα με εκπτώσεις μόνο για νεοσύλλεκτους

Η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ολοκληρώθηκε.

 


Article featured image
Article featured image

Η παροχή της κάρτας είχε αποφασιστεί σε συνάντηση του Προέδρου του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας κ. Παναγιώτη Σεντώνα και του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαίδη, την 1η Ιουλίου.

Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας ΥΠΑΜ και ΟΝΕΚ, αλλά και στα νέα προγράμματα παροχής θετικών κινήτρων προς τους εθνοφρουρούς που θα παρέχονται με τη νέα ΕΣΣΟ.

Για την ενημέρωση των νεοσύλλεκτων είχαν στηθεί ειδικά κέντρα σε όλα τα ΚΕΝ, όπου  είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν την αίτηση για την έκδοση της κάρτας.

H Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα ωφελημάτων για νέους από 13 μέχρι 30 χρόνων και εξασφαλίζει εκπτώσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες στην Κύπρο και σε άλλες 45 χώρες της Ευρώπης.

Οι σκοποί και επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων αφορούν κυρίως στην ενθάρρυνση της κινητικότητας των νέων, αλλά και στην κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξή τους.

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων έχουν πρόσβαση σε πέραν των 100.000 επιχειρήσεων και καταστημάτων που προσφέρουν μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη. Την ευθύνη για τη λειτουργία του προγράμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της Κάρτας Νέων και στην Κύπρο αρμόδιος φορέας για την έκδοσή της είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ