Τα συγκρουόμενα του κύριου Λάμπρου είναι για τα πανηγύρια [ΒΙΝΤΕΟ]

«Σε κάθε κούρσα προσφέρουμε δωρεάν οδήγημα, στον καλύτερο οδηγό και στην καλύτερη σοφερίνα».

 


Article featured image
Article featured image

Αν είσαι από Λευκωσία, Λάρνακα, ή από κάποιο μεγάλο χωριό των δύο επαρχιών, ή τελοσπάντων αν συνηθίζεις να πηγαίνεις σε μεγάλα πανηγύρια ή και γιορτές όπως αυτή του κατακλυσμού, σίγουρα θα τον έχεις πετύχει. Σίγουρα έχεις ακούσει μέσα από μια παλιά μικροφωνική την πιο πάνω ατάκα να επαναλαμβάνεται δεκάδες φορές.

Ο κύριος Λάμπρος Φιαλόγιαννος ξεκίνησε να δουλεύει την «επιχείρηση», μαζί με τον πατέρα του, το 1970, όταν ήταν ακόμα 10 χρονών, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια τη δουλεύει ο ίδιος, ενίοτε με τη βοήθεια της γυναίκας του, των παιδιών του και άλλων.

Πέραν από τα χρήματα που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως πιο παλιά που η δουλειά ήταν σαφώς περισσότερη, σημαντικό για τον ίδιο είναι να βλέπει παιδάκια να χαίρονται, να γελάνε, να περνάνε καλά.

Και όχι μόνο παιδάκια... Αργά το βράδυ, που φεύγει ο πολύς ο κόσμος, είναι φορές, μας λέει ο ίδιος, που θα τύχει να γεμίσει η πίστα με μεγάλους ανθρώπους, οι οποίοι σηκώνονται από τα καφενεία και κάθονται στα συγκρουόμενα.

Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος κρατώντας το μικρόφωνο, «μην καθυστερείτε, μην το σκέφτεστε, εδώ είναι η χαρά και η διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους».

 

 

* Τον κύριο Λάμπρο τον πετύχαμε αρχικά στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα, η συνέντευξη έγινε έξω από την εκκλησία του Σωτήρος, στον Συνοικισμό Ανθουπόλεως (όπου θα βρίσκεται μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 6/8), ενώ αμέσως μετά θα βρίσκεται για ένα 10ήμερο στην Παναγία την Χρυσοσπηλιώτισσα, στη Δευτερά, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ