Η ιστορία μιας προσφυγοπούλας τραγουδίστριας

Απόψε πάμε για τελευταία φορά στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο.

 


Article featured image
Article featured image

Εκεί, θα παρακολουθήσουμε για τελευταία φορά αθέατες πτυχές της πραγματικότητας στη μεγάλη οθόνη, τις οποίες αναδεικνύει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά.

Θα προβληθούν δύο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ και μετά θα ακολουθήσει πάρτι, με αφορμή τη λήξη του φεστιβάλ.

Σήμερα, Δευτέρα (8 Αυγούστου), θα δούμε μια προβοκατόρικη και σπαρακτική κωμωδία και την ιστορία μιας προσφυγοπούλας τραγουδίστριας.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τις ταινίες που θα προβληθούν την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ:

 

Where to Invade Next (18.30)

Ο Michael Moore επιστρέφει με μια προβοκατόρικη και σπαρακτική κωμωδία, στην οποία συνεχίζει ακάθεκτος να εξερευνά το πώς να κάνουμε και πάλι την Αμερική μεγάλη, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Η ταινία, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτές φεστιβάλ, φέρνει στο προσκήνιο τα πιο καυτά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερική και βρίσκει τη λύση τους στα πιο απίθανα μέρη. Ο δημιουργός των Fahrenheit 9/11 και Bowling for Columbine επιστρέφει με μια επική ταινία, πολύ διαφορετική από ότι έχει φτιάξει μέχρι τώρα, ένα αποκαλυπτικό κάλεσμα για δράση για τον επαναπροσδιορισμό του Αμερικανικού Ονείρου και την αναβίωση του εκεί που του αξίζει, στην Αμερική.

 

Sonita (20.30)

Η 18χρονη Αφγανή πρόσφυγας Σονίτα ζει παράνομα σε ένα φτωχό προάστειο της Τεχεράνης. Είναι μια δυναμική, έξυπνη κοπέλα που αγωνίζεται να ζήσει όπως αυτή θέλει, ως καλλιτέχνης, τραγουδίστρια και μουσικός, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στον Ιράν και στη συντηρητική, πατριαρχική της οικογένεια. Σε αντίθεση με τα δικά της όνειρα, η οικογένεια της, με πρωτεργάτη τη μητέρα της, ετοιμάζεται να την πουλήσει ως νύφη σε μια άλλη οικογένεια, για 9.000 δολάρια. Στο Ιράν απαγορεύεται να τραγουδούν οι γυναίκες. Πώς λοιπόν θα καταφέρει η Σονίτα να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα; Η ταινία ξετυλίγεται γύρω από ένα δραματικό μουσικό κλιπ, την καλλιτεχνική διαμαρτυρία της Sonita ενάντια στα έθιμα των συμφωνημένων γάμων που καταπιέζουν την ελευθερία των γυναικών.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ