Οι πολύ ιδιαίτερες tote bags που φτιάχνει μια Κύπρια δημοσιογράφος

Η Μαριάννα είναι δημοσιογράφος, ζει στη Λευκωσία και το τελευταίο διάστημα μεταξύ πένας και πληκτρολογίου κρατάει στα χέρια της υφάσματα, κλωστές, κουμπώματα, φερμουάρ κλπ και φτιάχνει τις πανέμορφες τσάντες «Α tote for Louiza».

 


Article featured image
Article featured image

Αν και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, η Μαριάννα Καραβαλή περνάει αρκετό χρόνο ράβοντας. Παίρνει υφάσματα, δερματίνες κπλ και με αυτά φτιάχνει ανθεκτικές δημιουργίες και κυρίως τσάντες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήθελε να κάνει στη μητέρα της ένα ξεχωριστό και μοναδικό δώρο. Αποφάσισε, συγκεκριμένα, να της φτιάξει μια τσάντα. Μια tote bag για τη μητέρα της, τη Λουίζα, εξ ου και το brand name «Α tote for Louiza».

Και επειδή το να συνδυάζει κανείς τη δημοσιογραφία με το ράψιμο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο, συν ότι οι τσάντες της Μαριάννας είναι όλες μια και μια, αποφασίσαμε να κάνουμε μια κουβέντα μαζί της, έτσι για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.



Δηλαδή, άφησες εντελώς την πένα και το πληκτρολόγιο και έπιασες τη ραπτομηχανή;

Όχι, αν και σε κάποια στιγμή είχα πάρει την απόφαση να αφήσω την πένα - αλλά όχι για τη ραπτομηχανή. Επέστρεψα στη δημοσιογραφία, γιατί με συναρπάζει το γράψιμο. Και ράβω στον ελεύθερο μου χρόνο - τόσο απλά.

Σχεδιάζεις και φτιάχνεις μόνο τσάντες;

Ναι. Αν και το «σχεδιάζω» το χρησιμοποιώ πάντα σε εισαγωγικά, γιατί δεν είμαι σχεδιάστρια. Φτιάχνω, λοιπόν, τσάντες, τσαντάκια, θήκες για tablet και τα συναφή.


Το πραγματικό δέρμα το αποφεύγω, από οικολογική συνείδηση.




Τι υλικά χρησιμοποιείς για να δημιουργήσεις;

Χρησιμοποιώ υφάσματα και λίγη δερματίνη. Το πραγματικό δέρμα το αποφεύγω, από οικολογική συνείδηση. Τα πλείστα υφάσματα που χρησιμοποιώ είναι υφάσματα για καναπέδες, γιατί ξέρω πως φτιάχνονται για να αντέχουν τις «ταλαιπωρίες», έτσι είμαι σίγουρη ότι και οι τσάντες μου είναι ανθεκτικές! Τα υπόλοιπα υφάσματα που χρησιμοποιώ είναι κυρίως καραβόπαννο, ανθεκτικά βαμβακερά, denim, τσόχα, κ.τ.λ. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ και υλικά, μη «συγκαταβατικά», π.χ. έχω φτιάξει τσάντες με κουμπώματα από μεταλλικές ροδέλες που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί, έχω χρησιμοποιήσει ιμάντες για ρολά παραθύρων ως λουριά σε τσάντες και γενικά ψάχνομαι συνεχώς στα καταστήματα DIY, όπου βρίσκω πολλές τέτοιες καταπληκτικές ιδέες. Κι ευτυχώς οι πελάτες μου αγκαλιάζουν αυτές τις ιδέες!

Πόσο επενδύεις στην ποιότητα;

Επειδή ο πρωταρχικός μου στόχος δεν είναι το κέρδος, μιας και το ράψιμο είναι το χόμπι μου, η ποιότητα είναι κάτι που προσέχω ιδιαίτερα. Αφιερώνω και χρόνο και προσοχή όσον αφορά στο ράψιμο, αλλά και στη διαδικασία της εξεύρεσης των υλικών (υφάσματα, κλωστές, κουμπώματα, φερμουάρ, κ.τ.λ.)

 


Επειδή ο πρωταρχικός μου στόχος δεν είναι το κέρδος, μιας και το ράψιμο είναι το χόμπι μου, η ποιότητα είναι κάτι που προσέχω ιδιαίτερα.


Πιο εύκολο είναι να φτιάξεις κάτι ή να βρεις τρόπους να το πουλήσεις;

Στην περίπτωσή μου δεν έχω αυτό το θέμα, καθώς οι τσάντες που φτιάχνω είναι custom-made, άρα για να γίνει μια τσάντα, σημαίνει ότι υπάρχει συγκεκριμένη παραγγελία που θα πάει σε συγκεκριμένο άτομο.

Σε θέμα μάρκετινγκ, τι κινήσεις έχεις κάνει; Ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη διαφήμιση;

Εκτός από το να δημιουργήσω τη σελίδα στο Facebook, δεν έχω κάνει τίποτα όσο αφορά στο θέμα του μάρκετινγκ, αν και ξέρω πως θα ήταν σοφότερο να ασχοληθώ και σε κάποια στιγμή και με αυτό. Νομίζω πως τα θετικά σχόλια απ’ όσους έχουν Α ΤΟΤΕ FOR LOUIZA είναι η καλύτερη διαφήμιση και αυτό εμένα μου αρκεί.

 



Που μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου; Πάνε και εξωτερικό με κάποιον τρόπο;

Δημιουργίες μπορείτε να δείτε στο Facebook page Α tote for Louiza, όπου μπορείτε να πάρετε ιδέες και εμπνεύσεις για τη δική σας custom-made τσάντα. Υπάρχει κι ένα online shop στο Etsy (aToteforLouiza), στο οποίο υπάρχουν λίγα, εκλεκτά κομμάτια. Και φυσικά, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 99671794 για όποιες πληροφορίες θέλετε.

Γιατί ονόμασες τη σελίδα σου «A Tote For Louiza»;

Δεν ήθελα ένα όνομα που να σχετίζεται με το δικό μου, για παράδειγμα κάτι σε στιλ «Bags by Marianna», γιατί θεωρώ ότι οι τσάντες δεν μου ανήκουν. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που τελειώνει μια τσάντα και από τα δικά μου χέρια πάει σε άλλα, ξεκινά να έχει τη δική της ταυτότητα. Και μια νύχτα, εντελώς ξαφνικά, μου ήρθε στο μυαλό η φράση «Α tote for Louiza». Την βρήκα συναρπαστική, γιατί έτσι ξεκίνησαν όλα: Η πρώτη τσάντα που έφτιαξα, ήταν μια tote bag για την μητέρα μου, τη Λουίζα...

 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ