Εικόνες από την αναστήλωση του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα

Οκτώβρης του 2014 ήταν όταν ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης του κατεχόμενου μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα.

 


Article featured image
Article featured image

Δύο χρόνια μετά και λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αναστήλωσης, που αποτελεί στην ουσία και την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου, βρεθήκαμε εκεί για να δούμε από κοντά την αναγέννηση αυτού του ιστορικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. 

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, με το μοναστήρι να παραδίδεται –όπως μας ενημέρωσε ο Πάτερ Ζαχαρίας- τον Οκτώβρη, ενώ τον Νοέμβριο ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια. 

Εκτός από διάφορους επισκέπτες, στο χώρο εκεί βρίσκονται πλέον σε μόνιμη βάση και πολλά γαϊδουράκια, τα οποία περιφέρονται ελεύθερα και έχουν γίνει κάτι σαν αξιοθέατο για τους τουρίστες. «Εβρίσκαν τα δαμέ οι τουρίστες, εταϊζαν τα και τελικά τωρά εμάθαν και εν φεύκουν που δαμέ», λέει χαμογελώντας ο Πάτερ Ζαχαρίας. 

 



 



 

Εξ αιτίας των εργασιών, δεν μας επέτρεψαν να εισέλθουμε στους εσωτερικούς χώρους του μοναστηριού, παρά μόνο να το φωτογραφίσουμε εξωτερικά. Η αλήθεια είναι όμως, πώς πλέον το μοναστήρι δεν θυμίζει σε τίποτα το ετοιμόρροπο κτίσμα που αντικρίσαμε λίγο μετά την διάνοιξη των οδοφραγμάτων. 

Οι εικόνες φυλάσσονται σε χώρο δίπλα στη Μονή, ο οποίος φρουρείται τις ώρες που δεν λειτουργεί ο χώρος.

 





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ