«Όχι, κέρδισε δίκαια»

Η επιτομή του «ευ αγωνίζεσθαι» από τον Έλληνα πρωταθλητή και ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε αν πρέπει όντως να διδάσκονται στα σχολεία οι δηλώσεις Γιαννιώτη, όπως είδαμε γραμμένο κάπου, σίγουρα όμως η απόφασή του να βάλει φρένο στη διαδικασία για την ένσταση, ξεκαθαρίζοντας πως δίκαια έχασε το χρυσό μετάλλιο, φανερώνει πόσο σπουδαίος αθλητής είναι.

Τίποτα περισσότερο δεν θα κέρδιζε αν τελικά έκανε την ένσταση και έπαιρνε αυτός το χρυσό, ή τουλάχιστον αυτό που θα κέρδιζε θα ήταν κατά πολύ λιγότερο από αυτό που κέρδισε τελικά και από το παράδειγμα που έδωσε με την κίνησή του αποδεχτεί πως η νίκη του Ολλανδού Φέρι Βέερτμαν, στον τελικό της Μαραθώνιας Κολύμβησης, ήταν δίκαιη.

Δείχνοντας το μεγαλείο και το ήθος του, ο Σπύρος Γιαννιώτης έδωσε εντολή για να «παγώσουν» τη διαδικασία για την ένσταση που ήθελε να καταθέσει η ελληνική πλευρά, ζητώντας να δοθούν δυο χρυσά μετάλλια, καθώς δεν θέλησε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια η Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και ασημένιος Ολυμπιονίκης έχει ήδη δηλώσει στην ΕΡΤ ότι: «Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά!».

Μάλιστα, με δηλώσεις του λίγο αργότερα σε ελληνικό ραδιόφωνο σημείωσε για την επίμαχη στιγμή του τερματισμού: «Όχι, ακούμπησε πιο μπροστά από μένα. Υπάρχει photo finish και έτσι είναι».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ