«Πωλείται στρατιωτικό όπλο τύπου G3-Α4 ελαφρώς μεταχειρισμένο»

Μερικές φωτογραφίες του όπλου από διάφορες λήψεις, στοιχεία επικοινωνίας, το κόστος αγοράς και η περίεργη αγγελία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο για όσους ενδιαφέρονται να έχουν στην συλλογή τους ένα στρατιωτικό τυφέκιο.

 


Article featured image
Article featured image

Μια πλάκα που θέλησε να κάνει Κύπριος εθνοφρουρός, φαίνεται να ξεσήκωσε από νωρίς το πρωί στο πόδι την αστυνομία και την Εθνική Φρουρά, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως όσον αφορά τον εμπνευστή της φάρσας. 

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέβηκε σε σελίδα πώλησης αντικειμένων στο facebook, μαζί με φωτογραφίες του G3 και με τιμή πώλησης τα 1,299 ευρώ. Τιμή ευκαιρίας! Όπως κατέδειξε στην πορεία η έρευνα της αστυνομίας, ο στρατιώτης που «εκτέλεσε» τη φάρσα, ανέβασε στην αγγελία φωτογραφίες από το δικό του τυφέκιο, αλλά τα στοιχεία επικοινωνίας που έβαλε ήταν ενός φίλου του που υπηρετεί σε άλλο στρατόπεδο... για να του κάνει πλάκα.

Παρόλο που τελικά το θέμα αποδείχθηκε μια κακόγουστη φάρσα, οι αρμόδιες Αρχές δεν προτίθενται να το λήξουν, ενώ στο ΓΕΕΦ διεξάγεται ήδη έρευνα για να διαπιστωθεί αν «κατά λάθος» δημοσιεύτηκαν ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Μια κίνηση αυθόρμητη και απερίσκεπτη που θα επιφέρει βαριές καμπάνες στον εθνοφρουρό, αφού σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν την εικόνα της Εθνική Φρουράς, ενώ θέτουν σε κίνδυνο το απόρρητον του στρατεύματος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ