Από Κυριακή αλλάζει σιγά σιγά, ο καιρός

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή σήμερα. Μετά από τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν λίγες μόνο νεφώσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα νότια παράλια, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, 32 έως 35 στα παράλια και 24 βαθμούς κελσίου στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αρχικά, αλλά αργότερα θα εμφανιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. 

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με την Παρασκευή, με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Από την Κυριακή και έπειτα, την περιοχή μας θα αρχίσουν να επηρεάζουν ασταθείς αέριες μάζες και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. 

Στα ορεινά υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Η πιθανότητα για τοπικές βροχές θα αυξηθεί μέσα στη βδομάδα και στο ρίσκο μπαίνουν και οι περιοχές του εσωτερικού, αλλά και βορειότερα, προς τις κατεχόμενες κυρίως περιοχές. 

Για όσους θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, φαίνεται πώς μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η χώρα θα επηρεαστεί από αρκετές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ακραία. 

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά θα είναι κατά πολύ καλύτερη, με μικρή πιθανότητα για βροχές και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι θερμοκρασίες θα είναι γενικά πιο κάτω της κανονικής για την εποχή. 



Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις μεταβολές του καιρού επισκεφθείτε το kitasweather.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ