Εσύ έχεις ξαναδεί το κυπριακό ανθρωποπούλι;

Ούτε κι εμείς είχαμε δει, μέχρι που η σελίδα Cyprus From Air ανάρτησε στο λογαριασμό της σχετικές φωτογραφίες από την επίσκεψη της, στη φωλιά του.

 


Article featured image
Article featured image

Για το συγκεκριμένο πτηνό, υπάρχουν διάφοροι αστικοί μύθοι που επικράτησαν μέσα στα χρόνια δημιουργώντας μια κακή και λανθασμένη εικόνα, για το κατά τα άλλα συμπαθές πουλί. Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πώς το να δει κάποιος ανθρωποπούλι, σημαίνει προμήνυμα για θάνατο, ενώ άλλοι το παρουσιάζουν ως φρικτό και άσχημο στην όψη, ενώ παράλληλα πολύ επικίνδυνο και επιθετικό.   

Η Cyprus From Air μαζί με το Τμήμα Δασών, επισκέφθηκε τη φωλιά του, απαθανατίζοντας το εντυπωσιακό πουλί, ενώ οι υπεύθυνοι του Τμήματος Δασών μας ενημέρωσαν πώς το ανθρωποπούλι αποδεκατίζει κάθε βράδι νυφίτσες και ποντίκια, τα οποία είναι η βασική τροφή του, με το ετήσιο σύνολο να ανέρχεται στις 3.000. 

Απόδειξη, οι σβόλοι τροφής που βρέθηκαν στη φωλιά του πουλιού, αφού το ίδιο μη μπορώντας να χωνέψει την τροφή που λαμβάνει, την βγάζει ξανά από το στόμα σε μορφή σβόλων.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ