Dance all night long

Article featured image
Article featured image

Το ίδιο βράδυ (30 Απριλίου) που παίζουν στη Λευκωσία οι Μάλαμας (DownTown Live), Βέρτης (Pavilion) και Χατζηγιάννης (Red), στη Λεμεσό (Monte Caputo) ο Παντελίδης, στην Αμμόχωστο (Aloft) ο Χάρης Κωστόπουλος και στη Λάρνακα (Venue) οι C:Real, παίζουν και οι The Touch Response στο Veneto. Γιατί να πάμε σ’ αυτούς;

 

Τουλάχιστον 7 συναυλίες το ίδιο βράδυ. Συνεννοηθήκατε;

Έτσι είναι, όλοι οι καλοί χωράνε! Μια καλή μέρα την σκέφτονται πολλοί, μαζί με μας και αυτοί!

Τι διαφορετικό προσφέρετε εσείς από όλους του υπόλοιπους προαναφερθέντες;

Εκτός από το Reggae και Ska ρεπερτόριο που είναι ξεχωριστό, η βραδιά έχει την δική της πολυμορφία με ζωντανή μουσική και δύο εκλεκτούς DJs! Και όλα αυτά χωρίς να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Προσιτές τιμές στη είσοδο, στα ποτά και πολλή όρεξη για ξεφάντωμα μέχρι νωρίς το πρωί, για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά!

Παίζετε reggae, ska και blues μουσική, διασκευασμένη με rock και funky διάθεση. Πως μεταφράζεται αυτό για κάποιον που δεν έτυχε να σας ακούσει ποτέ; Αν έρθει, θα περάσει καλά;

Σίγουρα δε θα μείνει αδιάφορος! Θεωρούμε δυνατό μας σημείο το πάντρεμα των διαφορετικών ειδών μουσικής. Γνωστά rock, blues και funk κομμάτια δίνουν χώρο στον κοινό μας παρονομαστή, τη reggae. Αντιστρόφως, κλασσικά reggae και ska κομμάτια, εμπλουτίζονται με κραυγαλέα rock και βρώμικα blues σόλο σε κιθάρα και φυσαρμόνικα!

Ποιες θα λέγατε πως είναι οι τρεις καλύτερες διασκευές που παίζετε;

«In the summertime», «Long train running» και το «I can see clearly now».

Ποιο είναι το πιο αλλόκοτο τραγούδι που σας ζήτησαν ποτέ σαν παραγγελιά;

Το «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα»… Πέρα από την πλάκα, δεν έτυχε να μας ζητήσουν περίεργες παραγγελιές!

Πότε συστάθηκε η μπάντα, από ποια ανάγκη και από ποιους απαρτίζεται;

Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013, με στόχο τις καλοκαιρινές reggae εμφανίσεις. Εξελίχθηκε από διάφορα στάδια, για να καταλήξει στην παρούσα της μορφή. Μας συνδέει η καλή παρέα και η διάθεση για δημιουργία. Τους Touch Response αποτελούν οι Στέφανος Ιωαννίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα), Αφροδίτη Νικολάου (ηλεκτρικό μπάσο), Στέλιος Φράγκος (lead  κιθάρα), Βασίλης Πάλαμας (ρυθμική κιθάρα, φυσαρμόνικα) και Φρίξος Πρωτόπαπας (ντραμς).

Δική σας μουσική έχετε; Αυθεντικές συνθέσεις εννοώ.

Ο αρχικός στόχος ήταν να παίξουμε τραγούδια που να είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό, με το δικό μας «touch». Υπάρχουν ιδέες που εξελίσσονται διαρκώς στις πρόβες μας και ευχόμαστε να πάρουν μορφή για να τις παρουσιάσουμε στο μέλλον.

Ποια είναι η μέχρι στιγμής πιο δυνατή στιγμή των Touch Response;

Η εκτόξευση της μπάντας στη στρατόσφαιρα της New Division! Ήταν μια καταπληκτική βραδιά που τα είχε όλα! Βέβαια, δεν έλειψαν οι εκπληκτικές στιγμές στο Avant Garden Φεστιβάλ, στο «υπόγειο» Windcraft και σε όλες τις υπόλοιπες εμφανίσεις.

Ποιος θα ανοίξει τη συναυλία, με τι ακούσματα και ποιος θα πάρει την σκυτάλη αφού τελειώσετε εσείς;

Ελάτε από νωρίς για ένα δυνατό ξεκίνημα από τον DJ Vassilis με Reggae/Ska, Afrofunk και Acid Jazz τόνους. Δέστε τις ζώνες σας! Μετά το live ακολουθεί o DJ Koula P. Katsikoronou και απογειώνει τη βραδιά με Funk, World και Afrolatino μουσική.

Τετάρτη 30 Απριλίου, Vèneto Club, Λευκωσία, 21.00, €6 (μεταξύ 21.00-22.00 μισή τιμή στα ποτά) . Πληρ. 99595285 / www.facebook.com/touchresponse


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ