Βοηθάμε τα χωριά της Γκάνα για εύκολη πρόσβαση σε πόσιμο νερό

«Ονομάζομαι Στέφανη Γρηγορίου και είμαι 27 ετών, από τη Λεμεσό. Πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε ταξιδεύω στην Γκάνα ως εθελόντρια τα τελευταία 3 χρόνια.

Επισκέφθηκα τη χώρα για πρώτη φορά το 2013 και από τότε ταξιδεύω κάθε χρόνο εκεί, διαμένοντας σε χωριά της περιοχής τα οποία δεν έχουν σχεδόν τίποτα, για να προσφέρω εθελοντικά τη βοήθεια μου, όπου με χρειάζονται».

 


Article featured image
Article featured image

Η ιστορία της Στέφανης έχει «παίξει» κατά καιρούς σε διάφορα άρθρα και ρεπορτάζ. Η προσπάθεια της για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των χωριών της περιοχής, είναι ιδιαίτερα έντονες και εντατικές. 

Η Στέφανη όμως εδώ και καιρό τρέχει μια καμπάνια ενημέρωσης για την έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό, κατάσταση την οποία βιώνουν τα περισσότερα χωριά της Γκάνα. Η ίδια θεωρεί πώς αυτό είναι από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αφού τα βρώμικα νερά της περιοχής, προκαλούν σοβαρές θανατηφόρες ασθένειες, ενώ δεν μπορούν να μαγειρέψουν, να κάνουν μπάνιο ή να πλύνουν τα ρούχα τους. 

 



«Μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας μου, πολλοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να προσφέρουν και να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους, που διαμένουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες χωρίς κάν τα απαραίτητα, όπως τρεχούμενο, πόσιμο νερό. Για να κάνω πιο εύκολη τη διαδικασία της προσφοράς, πήρα την πρωτοβουλία να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα, όπου κάποιος θα μπορεί εύκολα να προσφέρει τη βοήθεια του, με όποιο τρόπο επιθυμεί». 

 



Στόχος της σελίδας όπως λέει η Στέφανη, είναι όλες οι εισφορές να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν διατρήσεις και διασυνδέσεις με αγωγούς πόσιμου καθαρού νερού, χωριών της Γκάνα που δεν έχουν πρόσβαση. Τέτοιοι αγωγοί, θα έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούν με πόσιμο νερό τις κοινότητες ολόχρονα, για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως μαγείρεμα, πλύσιμο και μπάνιο.

  



Το project αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη του 2016 και αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί τέλος του ίδιου μήνα. 

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, καθημερινά πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα μέχρι να βρουν καθαρό νερό για να φέρουν στο σπίτι. Το να αποκτήσουν αδιάκοπη πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όχι μόνο θα ευκολύνει την καθημερινότητα τους, αλλά θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Το νερό ισούται με ζωή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ