Δοκιμάζουμε δωρεάν gourmet κολοκάσι στο Φεστιβάλ Κολοκασιού

Ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου τη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού.

 


Article featured image
Article featured image

Μία εκδήλωση η οποία στοχεύει στην δυναμική προώθηση του κολοκασιού ως τοπικό προϊόν της Σωτήρας, με βάση την συμπερίληψή του ως ένα από τα λίγα πιστοποιημένα προϊόντα της Κύπρου με σήμανση «Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης». 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τόσο παραδοσιακές όσο και εναλλακτικές gourmet συνταγές του κολοκασιού από διακεκριμένους σεφ, καθώς και gourmet συνταγές με τοπικά προϊόντα της Σωτήρας. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του Παγκύπριου Φεστιβάλ Κολοκασιού που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και στόχο έχει την γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με το τοπικό προϊόν της Σωτήρας, αλλά και την ένταξή του κολοκασιού στις γαστρονομικές επιλογές της gourmet κουζίνας. 

 



Ήδη το κολοκάσι σήμερα, λόγω της δυναμικής προώθησης που έτυχε από τον Δήμο Σωτήρας έχει λάβει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πιστοποιημένο «Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης», το 2014 έχει κατακτήσει το Βραβείο του «Καλύτερου Γεωργικού Προϊόντος» στα Βραβεία Γαστρονόμος 2014, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές ως Κυρίως Πιάτο κατά τα Time Out Eating Awards. 

Επίσης, στο το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού TIME OUT, φιλοξενείται ειδικό αφιέρωμα με τέσσερις εναλλακτικές συνταγές με πρωταγωνιστή το κολοκάσι, με την ευκαιρία της 2ης Βραδιάς Γευσιγνωσίας Κολοκασιού. 

Κατά τη φετινή εκδήλωση, λόγω και της δυναμικής προώθησης του κολοκασιού αλλά και της πρόσφατης πιστοποίησής του, αναμένεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικός αριθμός επισκεπτών. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το περιοδικό Time Out, ο πρώτος οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο και η ιστοσελίδα sotiranews.com

 



 

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι δημοφιλείς τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί παρουσιαστές, Ανδρέας Δημητρόπουλος και Ρούλα Γεωργιάδου.



Είσοδος Ελεύθερη

Facebook: Φεστιβάλ Κολοκασιού Δήμου Σωτήρας

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ