Έξι ηθοποιοί από έξι διαφορετικές πόλεις της Μεσογείου συναντιόνται για πρόβες στην Πάφο

Το έργο «Uniting the Mediterranean Sea» φέρνει μαζί έξι ηθοποιούς από έξι διαφορετικές πόλεις της Μεσογείου.

 


Article featured image
Article featured image

Η θεατρική ομάδα του «Uniting the Mediterranean Sea» ξεκίνησε με επιτυχία τις πρόβες του έργου της στις 20 Αυγούστου. Αυτές λαμβάνουν χώρα στην Πάφο και θα κρατήσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα του θεατρικού έργου αποτελείται από το Μάριο Ιωάννου, σκηνοθέτη του έργου και ηθοποιό (Πάφος) και τους ηθοποιούς Raul Moreno Supervia (Βαρκελώνη), Eslam Eissa (Αλεξάνδρεια), Reda Amrani (Ταγγέρη), Nicolas Rochette (Μασσαλία) και Safak Ersozlu (Σμύρνη).

Το έργο ‘Uniting the Mediterranean Sea’ θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2017, στο πλαίσιο του Πάφος 2017, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Λίγα λόγια για το έργο

To θεατρικό έργο «Uniting the Mediterranean Sea» έχει σαν κύριο άξονά του τις έννοιες της κοινής θάλασσας και της κοινής πατρίδας. Είναι ένα έργο που φέρνει μαζί έξι ηθοποιούς που εκπροσωπούν έξι διαφορετικές πόλεις της Μεσογείου: την Αλεξάνδρεια, τη Βαρκελώνη, τη Μασσαλία, την Πάφο, τη Σμύρνη και την Ταγγέρη. Οι ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθεσία του Μάριου Ιωάννου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αχήμ Βήλαντ, και με χώρο συνάντησης τους το ναυάγιο Edro III, στον κόλπο της Πέγειας, θα διηγηθούν το παρελθόν τους και θα μοιραστούν τα όνειρα τους για ένα κοινό μέλλον. Το έργο γεννήθηκε το 2015 και συνεχίστηκε με τα ταξίδια του Μάριου Ιωάννου στη Μεσόγειο, τις γνωριμίες του με τις πόλεις και τους ανθρώπους τους. Στο παρόν στάδιο, η ομάδα βρίσκεται στην Πάφο για τις πρόβες του έργου. Τερματική στάση του ταξιδιού θα είναι η σχεδία στον κόλπο της Πέγειας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις του έργου τον Αύγουστο του 2017.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ