Baltic Jazz στο Windcraft Music Centre

Με το ντουέτο του καταξιωμένου μπασίστα Domas Aleksa (Λιθουανία) και του πιανίστα Leonid Nesterov (Λετονία) ξεκινά η φθινοπωρινή σειρά συναυλιών που διοργανώνει το Windcraft Loud.

 


Article featured image
Article featured image

Μια μοναδική τζαζ συνάντηση δύο εξαιρετικών μουσικών!

Ο Domas Aleksa είναι ένας από τους καλύτερους μπασίστες στην Λιθουανία και στις χώρες της Βαλτικής. Από την ηλικία των 7 χρονών ξεκίνησε να παίζει κλασικό τσέλο αλλά μετά από 7 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί πιο πολύ με την κιθάρα. Ο Domas έχει κάνει διεθνείς περιοδίες με πολλούς δημοφιλείς ηθοποιούς και μουσικούς. Μερικές από τις συνεργασίες του σε περιοδίες περιλαμβάνουν τον αμερικανό σταρ της blues Otis Taylor και τον jazz τραγουδιστή Philip Hamilton. Στην σκηνή Sony Jazz έπαιξε με τον παγκοσμίας φήμης αμερικανό ντράμερ Terri Lyne Carrington, ενώ στο τζαζ φεστιβάλ Klaipeda συνεργάστηκε με τον Τυνήσιο Nabil Khemir ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην κιθάρα και στο λάουτο. Ο Domus έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα και έχει παίξει σε πολλά σημαντικά διεθνή τζαζ φεστιβάλ όπως στο Λονδίνο, Οττάβα, Τόκιο, Μόσχα, Κάιρο, Ακακία (Αιθιοπία), Ιζμιρ (Τουρκία), Μπρατισλάβα, JazzKaar, Europalia (Βέλγιο) και σε πολλές ακόμα χώρες. Μαζί με διάφορα άλλα pop συγκροτήματα έχει υποστηρίξει πολλούς διεθνής αστέρες όπως Black Eyed Peas, Simply Red, Macy Gray, Avril Lavigne και πολλούς άλλους. Με το προσωπικό του συγκρότημα , D’Orange, έχει υποστηρίξει τους Incognito, Poogie Bell Band, Roy Ayers Band και πολλούς άλλους. Ο Domas έχει δημιουργήσει παραπάνω από 30 δίσκους σαν μουσικός για άλλους καλλιτέχνες σε διάφορα είδη μουσικής και παρόλες τις απαιτήσεις των περιοδιών και της δισκογραφίας του ακόμα βρίσκει χρόνο για να συνεχίζει την δημιουργία των δικών του συνθέσεων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015.

Ο Leonid Nesterov ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στην Λετονία και ζεί στην Λεμεσό από το 2010. Συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς στην Κύπρο, μοιράζοντας το πάθος του για την τζαζ μουσική και την εκτέλεση με μουσικούς από την Βαλτική, Γερμανία, Κύπρο, Ρωσία και Ισραηλ.

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Ώρα 21:00

Είσοδος €10 / €8 για μέλη Windcraft Loud

Windcraft Music Centre (Ξάνθης Ξενιέρου 27, 1015 Λευκωσία)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 22 377748, www.windcraftmusic.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ