Δημιουργία ομάδας εθελοντών για τη Σολέα από τους Φίλους της Γης

Οι Φίλοι της Γης σας καλούν στην ομάδα εθελοντών για τη Σολέα των Φίλων της Γης, όπου με υπόδειξη του Τμήματος Δασών θα μπορεί, ημέρα Κυριακή, να εργαστεί για τα αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή Σολέας. Δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.

 


Article featured image
Article featured image

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή Σολέας αυτό το καλοκαίρι, μας άφησαν πάνω από 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένης Γης και δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες. 

Κατά τη διάρκεια της πύρινης λαίλαπας, πολλά οργανωμένα σύνολα και πολίτες έτρεξαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, αλλά και να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη. 

Έχοντας συμμετέχει στην κατάσβεση, οι Φίλοι της Γης, παρατηρήσαμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, και συνειδητοποιήσαμε την τεράστια προσπάθεια που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της περιοχής. 

Με τη βοήθεια ενεργών μελών, εθελοντών μας και ευσυνείδητων δασκάλων Yoga, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις οικονομικής υποστήριξης Υοga For Solea Valley, για αποκατάσταση των καμένων περιοχών,  μέσω των οποίων συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 1511 ευρώ.  

Για καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων, αρχικά πήραμε απόψεις από τα μέλη για δράσεις και ενέργειες τις οποίες θα ήθελαν να υποστηρίξουν και ακολούθως ήρθαμε σε επαφή με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Τάκη Τσιντίδη για θέματα καθοδήγησης και συντονισμό των ενεργειών μας.


Ως Φίλοι της Γης, αναγνωρίζουμε πως οι όποιες εθελοντικές ενέργειες πραγματοποιηθούν για την αποκατάσταση της περιοχής πρέπει να είναι υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Δασών, το οποίο γνωρίζει τις ανάγκες της κάθε δασικής περιοχής και έχει την ευρύτερη επίβλεψη όλων των εργασιών.     


H πρώτη δράση των Φίλων της Γης είναι η ενίσχυση των αντιδιαβρωτικών μέτρων και έργων που γίνονται στην περιοχή, που είναι το πιο σημαντικό βήμα και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Η επόμενη δράση που υποδείχτηκε από το Τμήμα Δασών είναι η δημιουργία μικροκαταφυγίων και φωλιών για την άγρια πανίδα του Τροόδους, σε συγκεκριμένες περιοχές που θα γίνει τον Οκτώβριο.   

Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε (μέλη μας, αλλά και άλλους συμπολίτες μας, οργανωμένα σύνολα κ.α.), στη δημιουργία ομάδας εθελοντών, όπου με υπόδειξη του Τμήματος Δασών θα μπορεί, ημέρα Κυριακή, να εργαστεί για την αποκατάσταση δομών και δημιουργία μικρών αυλακιών τα οποία θα συγκρατούν το έδαφος από τις βροχές. 

Οι εθελοντές δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένοι, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για σκληρή δουλειά και εργασία. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους σκληρά γάντια, μακριά ρούχα, άρβυλα, και καπέλα για τον ήλιο και να είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για περίπου 6 ώρες εντός των καμένων περιοχών. Για τα υλικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους δείτε τη δήλωση συμμετοχής. 

Οι εθελοντές θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για τα μεταφορικά. 

Θα σας κρατούμε ενήμερους για μελλοντικές δράσεις των Φίλων της Γης που αφορούν την περιοχή, αλλά και τους τρόπους που μπορείτε να συμμετέχετε. 



Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 25 347042 ή στο office@foecyprus.org 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ