Το Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού κάνει εγκαίνια

Νέα εποχή για το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Όλες οι προετοιμασίες για την επίσημη τελετή των εγκαινίων ολοκληρώνονται με πυρετώδεις ρυθμούς και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό περί τα τέλη Νοεμβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Με επικεφαλής τον Διευθυντή του, γνωστό μουσικοσυνθέτη Βάσο Αργυρίδη, το Παττίχειο Λεμεσού βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια των εγκαινίων, αλλά και για τον προγραμματισμό των παραστάσεων που θα απολαμβάνει σύντομα το κοινό στο πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο.

Παράλληλα διενεργείται και ο απαραίτητος έλεγχος και δοκιμές στις τεχνολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και σκηνής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία στελέχωσης του Παττιχείου με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό. 

Ο Διευθυντής του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού Βάσος Αργυρίδης, τονίζει ότι στόχος είναι η διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η προσέλκυση κοινού από όλη την Κύπρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του. 

 

Οι δύο πιο πάνω φωτογραφίες του Παττίχειου ανήκουν στον Κωνσταντίνο Ιωάννου

 

Όραμα μας προσθέτει, είναι να καταστεί το Παττίχειο Λεμεσού ισχυρός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει ουσιαστικό πυρήνα πολιτιστικού σχεδιασμού και έντονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, στη διάρκεια των εγκαινίων για την επίσημη επαναλειτουργία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, που θα διαρκέσουν περισσότερες από μια ημέρες, θα φιλοξενηθούν εμβληματικές παραστάσεις που θα στοχεύουν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Λεμεσού και την εμπλοκή κυπρίων καλλιτεχνών και συνόλων.  

Αναφερόμενος στον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το Παττίχειο, ο κ. Αργυρίδης επεσήμανε πως η υπερσύχρονη υποδομή του, ξεπερνά την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και το καθιστά πολιτιστική οδό ευρύτερου ενδιαφέροντος. 

Το Παττίχειο υπογράμμισε, μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, δίδοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων έκφρασης και τέχνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ